Ren mee met de Great Ethiopian Run voor Plan Nederland

12 mei 2015

Amsterdam, 12 mei 2015 – 20 hardlopers zullen in november 2015 deelnemen aan de eerste Nederlandse editie van de Run for Plan: een negendaagse reis naar Ethiopië inclusief deelname aan de Great Ethiopian Run, een bezoek aan onder andere Lalibela en een project van Plan. Deelnemers zamelen van tevoren € 2.500 in voor projecten van Plan om meisjes in Ethiopië een betere toekomst te geven.

De Great Ethiopian Run op 22 november is een bijzondere hardloopwedstrijd met 40.000 deelnemers dwars door de hoofdstad Addis Abeba. Door de ligging op 2.500 m hoogte en het klimaat is het een uitdagend parcours. Langs de route wordt muziek gespeeld en gezongen door voorbijgangers. Deelnemers aan de Run for Plan maken tijdens de reis kennis met het mooie landschap en de cultuur van Ethiopië. Daarnaast bezoeken de deelnemers een project van Plan om te zien waar het opgehaalde geld aan besteed wordt.

Run for Plan geeft meisjes in Ethiopië een kans

Meisjes in Ethiopië hebben een grote achterstand ten opzichte van jongens omdat zij vaak gediscrimineerd worden en minder kansen krijgen dan jongens. Ze gaan vaak niet naar school en geweld tegen meisjes, zoals meisjesbesnijdenis en kindhuwelijken zijn niet ongewoon. Met de opbrengst van de Run for Plan draagt Plan bij aan een betere toekomst voor meisjes. Meer meisjes gaan naar school, zijn gezonder, krijgen betere kansen op een goede baan, inkomsten en een sociaal leven.  Doe mee met Run for Plan en geef meisjes een kans op een beter leven, inschrijven kan via: runforplan@plannederland.nl. Informatiebijeenkomsten over de Run for Plan zijn op 18 mei of 2 juni in Amsterdam. Meer informatie over de Run for Plan

Plan Nederland

Run for Plan is een van de gesponsorde sportieve activiteiten van Plan Nederland. Eerder dit jaar fietsten 50 vrouwen in de Cycle4 Girls voor meisjes in Vietnam. Plan Nederland is lid van Plan International. Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan doet dit door het uitvoeren van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 50 ontwikkelingslanden. Plan komt wereldwijd op voor betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind. www.plannederland.nl.

————————————————Einde bericht———————————————-

Noot voor de redactie, niet voor publicatie. Voor meer informatie over Plan Nederland of interviewverzoeken: Katherine Knowles, persvoorlichter Plan Nederland Tel: 020 549 5598/ 06 17 144 852  E-mail: katherine.knowle@plannederland.nl

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind