Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Plan Nederland vraagt met gratis optreden aandacht voor kindhuwelijken

11 oktober is het Wereldmeisjesdag: een dag om stil te staan bij de positie van meisjes wereldwijd. Met de campagne ‘Loud about Girls’ vraagt Plan Nederland dit jaar specifiek aandacht voor kindhuwelijken. Elke twee seconden trouwt een meisje voor haar 18de. De impact hiervan is enorm; een kindhuwelijk vernielt in één klap de toekomst van de meisjes.

Gratis optredens

Als aftrap van de campagne geven ambassadrices Giovanca, Sabrina Starke en Elske DeWall op 4 oktober gratis optredens op drie grote NS-stations in Nederland: Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Met ‘Loud about Girls’ wil Plan iedereen in Nederland bewust maken van de situatie waarin miljoenen meisjes dagelijks verkeren. De campagne start met een speciale ‘Loud about Girls’ medley bij de piano op Amsterdam Centraal.

Giovanca: “Vrijheid is niet voor alle meisjes op de wereld vanzelfsprekend. Meisjes krijgen op nog veel plekken in de wereld niet of nauwelijks de kans om zich te ontwikkelen. Ze worden uitgehuwelijkt, klein gehouden, misbruikt en hebben vaak geen toegang tot onderwijs of gezondheidszorg. Ieder meisje moet, net als ik, de kans krijgen om haar dromen en ambities waar te maken. Daarvoor laat ik, samen met Plan Nederland, mijn stem horen.”

Kindbruid

Kindbruiden worden als kind meegegeven aan een vaak wildvreemde man en moeten meestal van school. De meisjes zijn vaak slachtoffer van huiselijk geweld en krijgen veel te jong kinderen. De opbrengst van deze actie wordt besteed aan een project tegen kindhuwelijken in Zambia waar opvanghuizen worden gerealiseerd voor meisjes die uitgehuwelijkt dreigen te worden. Op deze opvanglocaties zijn de meisjes veilig en gaan ze gewoon naar school.
Het publiek wordt opgeroepen GIRLS te sms’en naar 4333. Elke sms is €1,- waard en helpt meisjes in Zambia.

EINDE BERICHT
Noot voor redactie
Dinsdag 4 oktober 2016 zijn de concerten op Amsterdam CS, Utrecht CS en Den Haag CS bij de piano. Houd twitter van Plan in de gaten voor de tijden.

Wereldmeisjesdag

Na een succesvolle lobby van Plan Nederland in 2011, riep de Verenigde Naties 11 oktober officieel uit tot Wereldmeisjesdag. Miljoenen meisjes in ontwikkelingslanden worden achtergesteld, uitgebuit en gediscrimineerd. Alleen omdat ze meisjes zijn. Jaarlijks zet Plan Nederland zich in voor de rechten van meisjes.

Voor meer informatie/niet ter publicatie: Katherine Knowles, persvoorlichter Plan Nederland, tel: 06 17 144 852

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.