Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Plan Nederland ontvangt €3.150.000 van de Postcode Loterij

Tijdens het Goed Geld Gala Plan Nederland Goed Geld Gala 2015op maandag 26 januari in het DeLaMar Theater in Amsterdam werd Plan-Nederlanddirecteur Monique van ‘t Hek verrast met een cheque met een vraagteken. Deze bijzondere cheque staat symbool voor een structurele verhoging van de jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij aan het werk van Plan voor meisjes in ontwikkelingslanden, van € 2.700.000 naar € 3.150.000. Plan Nederland wordt sinds 1998 gesteund door de Postcode Loterij.

“We zijn ongelooflijk blij met deze steun”, zei Monique van ’t Hek enthousiast. “Dankzij de Postcode Loterij hebben we al heel veel kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden zicht gegeven op een betere toekomst en kunnen we nog meer doen om meisjes gelijke kansen en rechten te geven. Wij danken alle deelnemers van de Postcode Loterij voor hun bijdrage.”

Een bloedserieuze zaak

Een van de meisjesprojecten van Plan die mogelijk wordt gemaakt door de Postcode Loterij is ‘Een bloedserieuze zaak – Menstrual Hygiene Management in Uganda’. In het kader van dit project geeft Plan toegang tot betaalbaar, herbruikbaar maandverband, geeft voorlichting over hygiëne en zorgt voor werkgelegenheid. Hierdoor kunnen meisjes ook tijdens de menstruatie naar school en hebben meer dan 150.000 meisjes en jonge vrouwen in de Ugandese regio’s Lira en Kamuli kans op een betere toekomst.

Recordbedrag

De Postcode Loterij doneert dit jaar een recordbedrag van ruim 312 miljoen euro aan ruim honderd goede doelen die werkzaam zijn op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. De miljoenenschenkingen aan goede doelen zijn mogelijk gemaakt door de 2,5 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. Van ieder lot dat zij kopen, gaat de helft naar goede doelen.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.