Plan Nederland ambassadeurs zetten zich in voor Nepalese meiden

30 juli 2013

Plan-ambassadeurs Giovanca en Annamarie Thomas doen op 4 augustus mee aan de door Net5 gepresenteerde Color Run™ in Utrecht. De term topsport heeft voor hen een geheel andere betekenis. Annamarie haalde toptijden op de schaatsbaan terwijl Giovanca avonden achter elkaar topsport bedrijft tijdens haar optredens. Maar nu staan ze beiden aan de start van dezelfde run en is hun doel gelijk: geld ophalen voor meiden in Nepal en ervoor zorgen dat zij de mogelijkheid krijgen hun volste potentieel te benutten. Zowel Giovanca als Annamarie Thomas maken van hun Color Run een sponsorloop voor Plan Nederland en roepen mensen op om hen te steunen. Niet alleen de Plan-ambassadeurs, maar ook andere Color Run deelnemers maken van hun run een sponsorloop en proberen zo het gevoel van the happiest 5k on the planet te delen met meiden aan de andere kant van de wereld.

Annamarie Thomas en Giovanca aan de start van uitverkochte run
Eerder deze zomer transformeerde Net5 Amsterdam en Zwolle om tot een kleurrijke locatie voor de 5 kilometer lange fun run. En nu maakt Utrecht zich op voor dit internationale fenomeen. Giovanca en Annamarie Thomas zijn 2 van de 10.000 deelnemers die op 4 augustus aan de start verschijnen van de uitverkochte run. Op sportief vlak zijn ze elkaars tegenpolen, maar de twee Plan ambassadeurs gaan het onderste uit de kan halen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de meiden in Nepal. Giovanca staat, ondanks het recente overlijden van haar vader, toch aan de start.

Giovanca: “Een ouder verliezen is zwaar, maar ik wil ook nu de meiden in ontwikkelingslanden, die iedere dag hindernissen moeten overwinnen en sterk moeten zijn, niet vergeten. De finish ga ik halen, voor hen.”

Annamarie Thomas: “Ik ben als voormalig topsporter altijd gericht op het halen van de beste tijd. Deze keer heb ik een ander doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de projecten van Plan Nederland. Ik hoop dat de passie en positieve instelling van de Color Runners wordt vertaald naar veel donaties voor meiden die staan te trappelen om hun kansen te pakken.”

Lata: het boegbeeld van Utrecht
Ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland is de officiële partner van de populaire Color Run™, die in Nederland door Net5 wordt georganiseerd. De samenwerking met Plan zorgt ervoor dat de Color Runners ook kleur kunnen brengen in het leven van talloze meiden in Nepal, één van de landen waar de traditie van kleurrijke, heilige feesten zijn oorsprong vindt en waar Plan al tientallen jaren actief is.

Bij iedere Color Run™ stelt Plan Nederland een inspirerend verhaal centraal. Tijdens de run op 4 augustus in Utrecht staat Lata centraal. Ze werd geboren in India, waar haar Nepalse ouders geld verdienden in de mijnen. Nadat haar ouders uit elkaar gingen, viel hun gezin uiteen en werd ze uitgehuwelijkt aan een veel oudere man. Ze keerde terug naar Nepal, waar ze met 2 kinderen een tijd lang in armoede leefden. Tot ze geld kon lenen bij een Savings & Loans project van Plan. Ze startte een winkeltje met levensmiddelen. Toen de lening was terugbetaald, leende ze nog een bedrag om een koelkast te kopen. Nu verkopen ze ook koude frisdranken. Lata heeft het respect van haar man en de gemeenschap gewonnen. Haar kinderen gaan nu naar een Engelse school en hebben goede toekomstperspectieven.

Sparen voor een betere toekomst
Lata neemt deel aan het Savings & Loans-project in Nepal. In dit project sparen een groep meisjes en jonge vrouwen elke maand samen geld. Met elkaar bepalen zij in welke ondernemingen geïnvesteerd wordt. Plan begeleidt de jonge vrouwen bij het opzetten en beheren van de leengroep en biedt hen opleidingen die van pas komen bij het starten van een eigen onderneming. Op die manier krijgen de meiden in Nepal meer inspraak en mogelijkheden om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken voor henzelf en hun omgeving

Sinds 2007 voert Plan wereldwijd de campagne ‘Because I am a Girl’ om de positie van meisjes te verbeteren. Via diverse initiatieven tijdens en rondom het evenement wordt geld opgehaald voor Plan-projecten in Nepal, zoals het Savings & Loans-project. Deelnemers kunnen onder andere Plan-ambassadeurs Annamarie Thomas en Giovanca sponsoren of van hun eigen run een sponsorloop maken.

Noot voor de redactie

Interviewverzoeken voor Annamarie Thomas kunnen aan sherien.verkaik@plannederland worden gericht.

Meer informatie over de Color Run op thecolorrun.co.nl, net5.nl en www.plannederland.nl/color-run

Voor meer informatie:
Plan Nederland
Sherien Verkaik, persvoorlichter Plan Nederland
Tel: 020 549 5598/ 06 83943538/ E-mail: sherien.verkaik@plannederland.nl

Over Plan Nederland
Plan is een internationale kindgerichte ontwikkelingsorganisatie die zich al 76 jaar inzet om de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden te verbeteren. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes en jongens dezelfde rechten en kansen krijgen, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen. Plan doet dit door het uitvoeren van projecten in 50 ontwikkelingslanden.

Vaste ambassadeurs van Plan Nederland zijn onder andere Tess Milne, Daphne Bunskoek, Miss Lipgloss, Miss Nine, Giovanca en Annamarie Thomas.
www.plannederland.nl

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind