Plan en WakaWaka – licht voor Liberia

17 november 2015

Amsterdam, 17 november 2015 –WakaWaka en Plan Nederland hebben een  samenwerkingsovereenkomst gesloten met als doel het leven van meisjes in Liberia letterlijk te verlichten. Door een donatie van 1.700 WakaWaka Lights is er ’s avonds licht voor meisjes en jonge vrouwen in vier districten in Liberia om te huiswerk te maken, te (leren) lezen en deel te nemen aan educatieve radioprogramma’s.

Plan geeft speciale aandacht aan meisjes omdat zij achtergesteld en gediscrimineerd worden en daarom minder toegang hebben tot noodzakelijke basisvoorzieningen en onderwijs. Deze ongelijkheid is door de ebola-epidemie die Liberia in 2014 en begin 2015 teisterde, alleen nog maar groter geworden. Veel meisjes en jonge vrouwen zijn overdag al hun tijd kwijt aan huishoudelijke taken, waardoor zij niet kunnen studeren. Daarom organiseert Plan ’s avonds ‘listening groups’, als onderdeel van het  project . Maar een gebrek aan licht maakt het moeilijk om huiswerk te maken en te leren. Met de WakaWaka Lights is dit probleem opgelost. De solar-lamp geeft met de energie van één dag zonlicht tot 80 uur aan veilig licht. Zo kunnen de meisjes en vrouwen ’s avonds tijdens de ‘listening groups’ werken aan hun opleiding en ontwikkeling.

WakaWaka

Dit meisje uit Haïti heeft al een WakaWaka lamp.

De 1.700 WakaWaka’s zijn onderdeel van een Share the Sun-campagne: voor elke WakaWaka die wordt verkocht, wordt er ook een gedoneerd aan mensen in noodhulpgebieden. In eerste instantie zullen de Lights worden uitgedeeld in 40 ‘listening groups’ in Lofa, Bomi/Cape Mount en Nimba. Als deze test succesvol is, kan er besloten worden om ook een WakaWaka te geven aan 80 andere bestaande groepen.

Plan Nederland

Plan Nederland is lid van Plan International. Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan doet dit door het uitvoeren van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 50 ontwikkelingslanden. Plan komt wereldwijd op voor betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.
www.plannederland.nl

WakaWaka

WakaWaka maakt producten op zonne-energie die niet alleen ontzettend handig zijn in het Westen, maar vooral ook noodzakelijk in ontwikkelingslanden. Meer dan een miljard mensen in de wereld hebben geen toegang tot elektriciteit. Share the Sun: Als je in het ‘Westen’ een WakaWaka koopt, gaat er altijd een WakaWaka Light naar een gezin zonder elektriciteit in een rampgebied of crisissituatie. www.waka-waka.com
————————————————Einde bericht———————————————-

Voor meer informatie over Plan Nederland of interviewverzoeken:

Charlotte Smit, persvoorlichter Plan Nederland
Tel: 06 81619414/ 020 2054965
E-mail: charlotte.smit@plannederland.nl

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind