PERSBERICHT: Giovanca zet Shirma Rouse in het zonnetje

22 november 2013

Giovanca eert Shirma Rouse met een gastrol in een film over krachtige vrouwen. Plan Nederland lanceert de website www.wieisjouwkrachtigevrouw.nl . Daarmee kunnen Nederlanders krachtige vrouwen uit hun eigen leven in het zonnetje zetten door hen een plek te geven in de campagnefilm. Met de campagne ´Krachtige Vrouwen´ onderstreept Plan Nederland de belangen van meisjes in ontwikkelingslanden. De campagne laat de noodzaak zien om meisjes te onderwijzen, te beschermen en kansen te bieden.

Via de website www.wieisjouwkrachtigevrouw.nl, die geschikt is voor smartphones, tablets, laptops en computers, kunnen mensen foto’s van krachtige vrouwen uit hun eigen leven uploaden. Die worden dan verwerkt in de campagnefilm. De gepersonaliseerde film kan gedeeld worden via e-mail of social media. Deze krachtige vrouwen krijgen zo een rol naast vrouwen zoals Neelie Kroes, Malala, Beyoncé en Rosa Parks.

Moeders en vriendinnen naast Neelie Kroes en Beyoncé
Giovanca, zangeres en ambassadeur van Plan: “Voor mij was het meteen duidelijk dat ik naast mijn moeder ook Shirma in de film wilde hebben. Wij zijn al heel lang vriendinnen en hebben veel meegemaakt samen. Bovendien heeft Shirma heel speciaal gezongen op de begrafenis van mijn vader die ik onlangs ben verloren. In mijn ogen ben je super krachtig als je dat kunt op zo’n moment.”

Campagne ‘Krachtige Vrouwen’
Plan Nederland heeft de campagne ‘Krachtige Vrouwen’ ontwikkeld om het belang van onderwijs, bescherming tegen geweld en een leven zonder discriminatie voor meisjes te onderstrepen. Alle vrouwen hebben immers één ding met elkaar gemeen: ieder van hen was eerst een meisje. Een meisje dat het verschil kan maken in haar gemeenschap. De commercial is te zien via https://www.plannederland.nl/actueel/campagne/krachtige-vrouwen en komt in 2014 weer op televisie.

Plan
Plan is een internationale kindgerichte ontwikkelingsorganisatie die zich al meer dan 75 jaar inzet om de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden te verbeteren. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes en jongens dezelfde rechten en kansen krijgen, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen. Plan doet dit door het uitvoeren van projecten in 50 ontwikkelingslanden.

www.plannederland.nl

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind