Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Nu maatregelen nodig om kinderen te beschermen bij oversteek Middellandse Zee

Plan International is zeer verontrust over de veiligheid van kinderen die de gevaarlijke oversteek op de Middellandse Zee proberen te maken. In de afgelopen weken zijn er veel volwassenen en ook kinderen verdronken. Als er niet nu wordt ingegrepen, zal het aantal doden alleen maar toenemen. In tegenstelling tot volwassenen, nemen kinderen deze beslissing niet zelf; ze stappen aan boord met gevaar voor hun leven. Zelfs al komen ze ongeschonden aan land, dan hebben zij een traumatische gebeurtenis meegemaakt en blijven zij extreem kwetsbaar. Plan International roept wereldleiders met de grootste urgentie op maatregelen te treffen om de veiligheid van kinderen voorop te stellen en te zorgen voor opvang en psychische en lichamelijke verzorging.

Met het oog op warmer weer de aankomende maanden, verwacht Plan dat nog meer mensen de oversteek zullen proberen te maken, met alle gevolgen van dien. Daarom vraag Plan om directe actie van wereldleiders, waarbij het belang van kinderen voorop staat.

Plan Nederland

Plan Nederland is lid van Plan International. Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan doet dit door het uitvoeren van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 50 ontwikkelingslanden. Plan komt wereldwijd op voor betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind. www.plannederland.nl

Voor meer informatie over Plan Nederland:
Katherine Knowles, persvoorlichter Plan Nederland, tel: 020 549 5598 / 06  17 144 852 e-mail: katherine.knowles@plannederland.nl

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.