Miss Lipgloss en top-wielrenster Marijn de Vries ondersteunen Cycle4Girls

27 augustus 2015

Amsterdam, 27 augustus 2015Cynthia – Blogger Miss Lipgloss fietst in maart 2016 mee met de derde editie van Cycle4Girls. Top-wielrenster Marijn de Vries ondersteunt de deelnemers met trainingen en adviezen. Cycle4Girls is een en 10-daagse reis van Plan Nederland van waarbij 300 kilometer door het noorden van Vietnam wordt gefietst. De 25 deelnemers zamelen van tevoren ieder € 3000 in voor projecten van Plan om meisjes in Vietnam een betere toekomst te geven. Zij bezoeken projecten, zodat ze met eigen ogen kunnen zien waar hun geworven geld naartoe gaat. Bovendien krijgen ze de kans om een aantal sponsorkinderen en hun familie te ontmoeten.

Miss Lipgloss, de 25-jarige mode- en lifestyle blogger Cynthia Schultz, ziet de fietstocht in Vietnam als een persoonlijke uitdaging. Maar ze is enorm gemotiveerd om mee te doen: “Ik kan elke dag iets doen wat ik ontzettend leuk vind: ik schrijf, ik film, ik ben bezig met cosmetica en ondernemen. Ik koester mijn vrijheid elke dag. Vrijheid en kansen hebben een heleboel meisjes niet en daarom ga ik deze uitdaging graag aan.”

Marijn de Vries’ expertise op het gebied van fietsen is zeer welkom. Zij zal Miss Lipgloss en deIMG_6007 andere deelneemsters ondersteunen met trainingen en adviezen. Door Cycle4Girls te ondersteunen met haar deskundigheid, wil ze bijdragen aan een iets mooiere wereld. “Ik heb de kans gehad om mijn dromen waar te maken. Wielrennen vind ik leuk en ik word er gelukkig van. Ik kan me niet voorstellen hoe het leven moet zijn als je in een land als Vietnam geboren bent en niet de vrijheid en mogelijkheden hebt om je dromen na te leven. Ik ben dankbaar dat ik dat mag doen.”

De opbrengst van Cycle4Girls investeert Plan in programma’s in de gemeenschap van de sponsorkinderen. Plan zorgt voor bescherming, gezonde voeding, veilig drinkwater, goede gezondheidszorg en onderwijs voor kinderen in Vietnam. Ook gaat er geld naar een project dat kansarme jongeren helpt toe te treden op de arbeidsmarkt. Plan geeft speciale aandacht aan meisjes omdat zij achtergesteld en gediscrimineerd worden en daarom nog minder toegang hebben tot de noodzakelijke basisvoorzieningen. Plan zet zich samen met de deelneemsters in voor een veilige leefomgeving waarin de meisjes kunnen opgroeien tot sterke vrouwen.

Plan Nederland
Plan Nederland is lid van Plan International. Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan doet dit door het uitvoeren van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 50 ontwikkelingslanden. Plan komt wereldwijd op voor betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind. www.plannederland.nl/cycle4girls

 

————————————————Einde bericht———————————————-
Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie over Plan Nederland, beeldmateriaal of interviewverzoeken:
Katherine Knowles, persvoorlichter Plan Nederland, tel: 020 549 5598/ 06 17 144 852, e-mail: katherine.knowles@plannederland.nl.
Op 8 september 2015 van 19:00 – 21:00 uur is er een informatie avond over Cycle4Girls bij Plan Nederland in Amsterdam.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind