Kick-off Schaatsen voor Water op 16 november in Haarlem

10 november 2015

Persuitnodiging

Op 16 november start de landelijke actie Schaatsen voor Water, een samenwerking tussen ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland, de KNSB en Water for Life. Ruim 300 kinderen van scholen in Noord Holland gaan in Haarlem de ijsbaan op en geven daarmee het officiële startsignaal. Plan-ambassadeur Annamarie Thomas geeft het startschot: de voormalig topschaatser ondersteunt de actie al meerdere jaren met veel enthousiasme. Ex-ploeggenoot Jan Bos zal de kinderen langs de schaatsbaan aanmoedigen en de meidengroep RAAK! zingt een speciaal lied over water: #Goedgedaan.

Meisjes de dupe van onveilig drinkwater

De 15de editie van Schaatsen voor Water vindt plaats van 16 tot en met 27 november 2015, wanneer zo’n 15.000 kinderen in het hele land gesponsord rondjes schaatsen. Het geld dat daarmee wordt opgehaald is bestemd voor water- en sanitatieprojecten op basisscholen in Malawi van Plan Nederland en Water for Life. Jaarlijks gaan er 443 miljoen schooldagen verloren omdat kinderen geen toegang hebben tot veilig drinkwater. Kinderen worden ziek en kunnen niet naar school. Vooral meisjes worden gehinderd in hun ontwikkeling. Ze zijn dagelijks uren bezig met water halen en worden belast met de zorg voor zieke familieleden door onveilig drinkwater of gebrekkige hygiëne. Plan Nederland maakt zich hard voor onderwijs, voor jongens én meisjes, zodat ieder meisje kan uitgroeien tot een krachtige vrouw.

Plan Nederland

Plan Nederland is lid van Plan International. Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan doet dit door het uitvoeren van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 50 ontwikkelingslanden. Plan komt wereldwijd op voor betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.

Water for Life

Water for Life maakt zich sterk voor schoon water en sanitaire voorzieningen in landen waar dat geen vanzelfsprekendheden zijn. En dat is hard nodig: zo’n één miljard mensen verspreid over de wereld hebben geen toegang tot schoon en veilig drinkwater of hebben geen wasgelegenheid en toiletten. En 2,4 miljard mensen kunnen geen gebruik maken van sanitaire voorzieningen zoals toiletten.

KNSB

De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond is een eigentijdse sportbond die zich actief inzet voor de verdere versterking en promotie van de schaats- en inline-skatesport in al zijn facetten. Als nationaal overkoepelend orgaan geeft de bond richting aan ontwikkelingen die in het belang zijn van de top-, wedstrijd- en breedtesport. De KNSB werkt daartoe samen met partners binnen en buiten de schaatssport.

———————————Einde bericht——————————————–
Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Datum en tijd: Maandag 16 november vanaf 9.00 uur
Locatie: IJsbaan Haarlem, IJsbaanlaan 2, 2024 AV Haarlem

U bent meer dan welkom om aanwezig te zijn bij de kick-off. Ook is het mogelijk om fotomateriaal van de dag op te vragen. Voor meer informatie: Katherine Knowles, persvoorlichter Plan Nederland, tel: 020 205 49 64 / 06 17 144 852. Voor meer informatie over de KNSB: Helma van Drie, communicatieadviseur KNSB, tel: 06 25 375 468.

Programma
9.00 uur Ontvangst
9.30 uur Welkomstwoord door Plan directeur Monique van ‘t Hek en Annamarie Thomas
9.40 uur Optreden meidengroep Raak!
9.50 uur Warming up door Annamarie Thomas
10.15 uur Startschot
11.15 uur Einde

De scholen die mee schaatsen zijn: De Evenaar uit Heemstede, RKBS de Wilgeroos uit Beverwijk, PCBS de Polderrakkers uit Nieuw-Vennep en De Rank uit Westzaan.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind