Glasvezelprovider Fype steunt Plan Nederland

25 juni 2013

Vanaf deze zomer geeft glasvezelprovider Fype namens iedere nieuwe abonnee een direct tastbare donatie aan Plan Nederland. De abonnee kan zelf kiezen voor een geboortebewijs, een geit of een kans op een mooie toekomst voor meisjes in Brazilië. Fype wil graag samen met Plan werken aan een toekomst voor kinderen in ontwikkelingslanden, zodat zij zich ook kunnen verheugen op de toekomst.

Fype levert supersnel glasvezel. Glasvezel verbindt mensen met elkaar, via televisie, telefoon of internet. Het is de eerste techniek die speciaal voor data gemaakt is, de techniek van de toekomst. Naast nieuw internet en nieuwe digitale televisie, wil Fype graag op een nieuwe manier ondernemen. Niet door middel van grote en dure campagnes op televisie, maar op een verantwoorde en creatieve manier, die past bij de identiteit van het bedrijf.

Vooruit met de geit
Plan werkt voor en met kinderen in hun directe omgeving, en probeert de armoede blijvend te bestrijden. Soms kan het middel wat ongewoon lijken. Een geit in Nepal zorgt bijvoorbeeld voor extra inkomsten en gezonde voeding. De geit is bovendien het centrale punt in een onderwijsprogramma voor kinderen, waarin ze meer leren over veehouderij en het verzorgen van dieren in het algemeen. Een onderdeel van dat programma is dat de ontvanger het eerste geitje van hun geit aan een nieuwe familie geeft, zodat het project en de welvaart zich steeds verder verspreiden.

Zelf doen
Als onafhankelijke glasvezelprovider, weet Fype dat het belangrijk is om zelf keuzes te maken. En daarom kan de abonnee zelf kiezen welk cadeau het beste bij hem of haar past, met een eenmalige of een doorlopende donatie. Dat kan een geit zijn, maar ook een geboortebewijs. In ontwikkelingslanden worden elk jaar 50 miljoen baby’s niet geregistreerd, en leven daarmee een rechteloos bestaan. Zonder geboortebewijs bestaan kinderen officieel niet, en hebben ze geen recht op onderwijs of gezondheidszorg. Klanten van Fype kunnen kansarme meisjes uit het Noordoosten van Brazilië steunen door ze een opleiding te geven in de toerisme sector en daarmee minder vatbaar te maken voor misbruik.

Over Plan Nederland
Plan is een internationale kindgerichte ontwikkelingsorganisatie die zich al meer dan 75 jaar inzet om de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden te verbeteren. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes en jongens dezelfde rechten en kansen krijgen, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen. Plan doet dit door het uitvoeren van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 50 ontwikkelingslanden. Plan legt het accent op meisjes omdat zij nu structureel worden achtergesteld en gediscrimineerd, maar tegelijkertijd de sleutel in handen hebben om armoede uit te bannen. www.plannederland.nl

Over Fype
Fype levert supersnel glasvezel, voor minder geld. Eenvoudig. Fype is de gezamenlijke inspanning van een team enthousiaste mensen en onze gebruikers. Fype is de snelst groeiende onafhankelijke glasvezel provider van Nederland. Dat vinden we natuurlijk heel leuk, maar we zijn er nog lang niet. Gezamenlijk gaan we voor de laagste prijs, de beste service, met steeds betere producten, in een beetje betere wereld. En dat is pas écht leuk. Kijk voor de beschikbaarheid van Fype op www.fype.nl
————————
Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Plan
Nathalie van Dijk
E: nathalie.van.dijk@plannenderland.nl
T: 06-15907222

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind