Expertmeeting kindhuwelijken

7 oktober 2015

Den Haag, 7 oktober. Vandaag vindt bij het ministerie van Buitenlandse Zaken een expertmeeting plaats over het onderwerp kindhuwelijkenElke twee seconden wordt er ergens in de wereld een meisje gedwongen te trouwen als ze zelf nog kind is, vaak met een veel oudere man. Kindhuwelijken zijn een vorm van misbruik, die levenslange consequenties hebben voor de meisjes die er slachtoffer van zijn. Het onderwerp kindbruiden staat nog eens extra hoog op de agenda naar aanleiding van het nieuws dat Syrische kindbruiden asiel hebben aangevraagd in Nederland.

LIFTINGtheVEIL_EOCM_logoDatum: woensdag 7 oktober 2015 / Tijdstip: 09.45 – 17.00 uur / Locatie: Ministerie van Buitenlandse Zaken, Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag.

Fonds voor Bestrijding van Kindhuwelijken

In de ochtend tonen vier allianties uit het Fonds voor Bestrijding van Kindhuwelijken (Save the Children, Simavi, Plan Nederland en Stichting Kinderpostzegels) hun geleerde lessen en resultaten in de strijd tegen kindhuwelijken tot nu toe. In het tweede deel van de dag gaan vijf internationale experts met elkaar in gesprek over de complexiteit en uitdagingen rond kindhuwelijken en de bewezen methodes in het tegengaan ervan. Tot slot geven Prinses Mabel van Oranje en Minister Ploumen hun visie op het thema kindhuwelijken.

Kindhuwelijk is kinderrechtenschending

Kindhuwelijken is een ernstige kinderrechtenschending. De impact op meisjes is enorm. Jaarlijks vinden wereldwijd maar liefst 14 miljoen kindhuwelijken plaats, veelal met afschuwelijke gevolgen voor de meisjes. Ze mogen niet meer naar school, hebben vaak te maken met huiselijk geweld en krijgen kinderen als ze nog veel te jong zijn.

Allianties van het Fonds voor Bestrijding van Kindhuwelijken Plan Nederland, CHOICE for Youth and Sexuality, Rutgers WPF, AMREF Flying Doctors, Simavi , Dance4Life, Edukans,  Save the Children, Oxfam Novib, Stichting Kinderpostzegels, ICDI , The Hunger Project.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind