De Gooische School wint schaatsclinic van Plan-ambassadeur Annamarie Thomas

23 februari 2016

Op woensdag 24 februari krijgt groep 6 van De Gooische School uit Laren een speciale schaatsclinic van voormalig wereldkampioen Annamarie Thomas en ex-ploeggenoot Jan Bos. Op de Vechtsebanen in Utrecht leren ze bij de clinic de beginselen van het schaatsen en pootje over. Deze klas haalde het hoogste bedrag van alle deelnemende scholen op met Schaatsen voor Water. De 26 kinderen in deze klas haalden maar liefst €4100 op door gesponsord rondjes te schaatsen.

Schaatsen voor Water 2015

schaatsen voor waterIn november 2015 vond de 15de editie van Schaatsen voor Water plaats, een samenwerking tussen ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland, de KNSB en Water for Life. Kinderen van 175 scholen in het hele land schaatsten tien dagen lang gesponsord rondjes. In totaal werd er voor projecten van Plan Nederland en Water for Life in Malawi zo’n €348.000 euro bijeen geschaatst.

Plan-ambassadeur Annamarie Thomas kijkt uit naar het geven van de clinic: “Super dat deze school weer heeft gewonnen. Ze hebben veel sponsors gevonden en ook nog eens veel rondjes gereden. Op deze manier hebben ze kinderen in Malawi geholpen. Ik vind bewegen voor kinderen erg belangrijk. Want door lekker in je vel te zitten kun je betere prestaties leveren, ook op school”.

Plan Nederland


Plan Nederland is lid van Plan International. Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan doet dit door het uitvoeren van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 50 ontwikkelingslanden. Plan komt wereldwijd op voor betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.

Water for Life

Water for Life maakt zich sterk voor schoon water en sanitaire voorzieningen in landen waar dat geen vanzelfsprekendheden zijn. En dat is hard nodig: zo’n één miljard mensen verspreid over de wereld hebben geen toegang tot schoon en veilig drinkwater of hebben geen wasgelegenheid en toiletten. En 2,4 miljard mensen kunnen geen gebruik maken van sanitaire voorzieningen zoals toiletten.

KNSB

De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond is een eigentijdse sportbond die zich actief inzet voor de verdere versterking en promotie van de schaats- en inline-skatesport in al zijn facetten. Als nationaal overkoepelend orgaan geeft de bond richting aan ontwikkelingen die in het belang zijn van de top-, wedstrijd- en breedtesport. De KNSB werkt daartoe samen met partners binnen en buiten de schaatssport.

———————————Einde bericht——————————————–

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Datum en tijd: woensdag 24 februari van 10.00 tot 12.00 uur
Locatie: Vechtsebanen, Mississippidreef 151, Utrecht
U bent meer dan welkom om aanwezig te zijn bij de clinic. Voor meer informatie: Katherine Knowles, persvoorlichter Plan Nederland, tel: 020 205 49 64 / 06 17 144 852, e-mail.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind