Daphne Bunskoek fietst in Vietnam voor projecten van Plan

27 januari 2015

Amsterdam, 27 januari 2015 – Plan-ambassadeur Daphne Bunskoek is een van de 25 Nederlandse vrouwen die op 1 februari vertrekt naar Vietnam voor de benefietfietstocht Cycle4Girls, georganiseerd door ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland. De vrouwen fietsen 300 kilometer van Dong Ha naar Hue City in een fietstocht met een bijzondere achtergrond: alle deelnemers wierven meer dan € 3000 euro, een bedrag dat ten goede komt aan programma’s van Plan voor betere levensomstandigheden en toekomstkansen voor Vietnamese meisjes. In totaal brachten de deelneemsters €101.830 bij elkaar. Het Cycle4Girls-team vertrekt zondag 1 februari om 7.45 uur van Schiphol. De pers is van harte uitgenodigd om hen uit te zwaaien.

Vietnam is een populair vakantieland, maar achter de façade van de prachtige natuur en de pittoreske traditionele dorpjes gaat ook grote armoede schuil. In de meer afgelegen gebieden van Vietnam gaat een derde van de kinderen niet naar school, 1/5 van de kinderen onder de 5 jaar is ondervoed en dertien procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Met de opbrengst van Cycle4Girls voert Plan projecten uit die Vietnamese kinderen – en in het bijzonder meisjes – toegang geven tot onderwijs, gezonde voeding en veilig drinkwater. Plan werkt sinds 1993 in Vietnam.

De deelnemers aan Cycle4Girls komen uit heel Nederland en zijn tussen de 20 en 75 jaar. In de afgelopen maanden wierven zij fondsen met het organiseren van kerstmarkten, sponsordiners en dansavonden. Daphne Bunskoek en de andere vrouwen ontmoeten tijdens hun fietstocht ook een aantal sponsorkinderen. De reis duurt 10 dagen. Meer informatie over de reis, de deelnemers en sponsoractiviteiten: www.plannederland.nl/cycle.

Plan Nederland

Plan Nederland is lid van Plan International. Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan doet dit door het uitvoeren van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 50 ontwikkelingslanden. Plan komt wereldwijd op voor betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.

————————————————Einde bericht———————————————-

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Vertrekinformatie:
Zondag 1 februari
Tijdstip: 7.45 uur
Plaats: Vertrekhal 3 (Singapore Airlines), vlucht SQ323 naar Singapore.
Van de reis is na afloop foto’s en beeldmateriaal beschikbaar.

Voor meer informatie over Plan Nederland of interviewverzoeken:
Katherine Knowles, persvoorlichter Plan Nederland
Tel: 020 549 5598/ 06  17 144 852
E-mail: katherine.knowles@plannederland.nl

Inspireer je vrienden

Links

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind