Tess Milne fietst mee met Cycle4Girls

30 september 2015

 Fietstocht door Vietnam voor projecten van Plan Nederland

Amsterdam, 30 september 2015 – Presentatrice en Plan-ambassadeur Tess Milne fietst in april 2016 mee met Cycle4Girls. Cycle4Girls is een en 10-daagse reis van Plan Nederland waarbij 300 kilometer door het noorden van Vietnam wordt gefietst. De 25 deelnemers zamelen van tevoren ieder € 3000 in voor projecten van Plan om meisjes in Vietnam een betere toekomst te geven. Tess Milne bezoekt in Vietnam samen met de overige deelneemsters projecten, zodat ze met eigen ogen kunnen zien waar haar geworven geld naartoe gaat. Bovendien ontmoeten zij hun sponsorkind en diens familie.

Tess Milne: “Ik vind het belangrijk om als ambassadeur van Plan Nederland meer te doen dan alleen aan mensen te vragen om zich in te zetten voor het goede doel. Ik ben het type van doen, actie ondernemen om te laten zien dat ik het belangrijk vind. Ik fiets bij wijze van spreken alleen op en neer naar de bakker dus ik treed met deze actie flink uit mijn comfortzone. Maar dat past bij mij. Ik ga nu allerlei acties en initiatieven bedenken om zoveel mogelijk geld op te halen. Het feit dat ik daarmee verschil kan maken en straks kan zien wat er met dat geld gebeurt en daarover kan vertellen, maakt dat ik het zeker ga volhouden op die racefiets in het heuvelachtige Vietnam. Ik daag alle vrouwen in Nederland uit samen met mij deze uitdaging aan te gaan.”

De opbrengst van Cycle4Girls investeert Plan in programma’s in de gemeenschap van de sponsorkinderen. Plan zorgt voor bescherming, gezonde voeding, veilig drinkwater, goede gezondheidszorg en onderwijs voor kinderen in Vietnam. Ook gaat er geld naar een project dat kansarme jongeren helpt toe te treden op de arbeidsmarkt. Plan geeft speciale aandacht aan meisjes omdat zij achtergesteld en gediscrimineerd worden en daarom nog minder toegang hebben tot de noodzakelijke basisvoorzieningen. Plan zet zich samen met de deelneemsters in voor een veilige leefomgeving waarin de meisjes kunnen opgroeien tot sterke vrouwen.

In maart fietsen onder andere mode- en lifestyle blogger Miss Lipgloss en voormalig profwielrenster Marijn de Vries door Vietnam voor Plan Nederland.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via www.plannederland.nl/cycle4girls

Plan Nederland
Plan Nederland is lid van Plan International. Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan doet dit door het uitvoeren van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 50 ontwikkelingslanden. Plan komt wereldwijd op voor betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.
www.plannederland.nl

Inspireer je vrienden

Links

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan en wij nemen contact met je op.

Plan Nederland is op zoek naar doorbijters!

Doe iets bijzonders dit jaar.

Ben jij klaar voor dit buitengewone nieuwe avontuur?