30 vrouwen zamelen geld in met Cycle4Girls

10 april 2014

PERSBERICHT

30 vrouwen zamelen geld in met Cycle4Girls
Daphne Bunskoek op de fiets door Vietnam voor Plan Nederland

Amsterdam, 10 april 2014 –Daphne Bunskoek fietst in februari 2015 300 kilometers door Vietnam voor het goede doel Plan Nederland, waar zij ambassadeur van is. Cycle4Girls is een van oorsprong Australisch fietsevenement waarbij een groep vrouwen geld bij elkaar fietst voor meisjes in ontwikkelingslanden. Met het geld helpen de deelneemsters de gemeenschap van hun sponsorkind in Vietnam voor meerdere jaren. Daphne Bunskoek en de overige vrouwen ontmoeten een aantal sponsorkinderen persoonlijk tijdens de avontuurlijke fietstocht die op stapel staat. Nederlandse vrouwen die Vietnam op een unieke manier willen leren kennen, kunnen zich vanaf nu voor de avontuurlijke fietstocht aanmelden op www.cycle4girls.nl

In Australië is Cycle4Girls inmiddels een populair fenomeen. De eerste Nederlandse editie van Cycle4Girls staat van 1 tot en met 10 februari 2015 op het programma. De vrouwen reizen van Dong Ha naar Hue City langs oneindige rijstvelden, prachtige kustwegen en traditionele dorpjes. Onderweg bezoeken zij diverse projecten en ontmoeten de kinderen, hun familie en anderen in het dorp, waar ze zich zo voor inzetten.

Met de opbrengst zorgt Plan er voor dat kinderen in Vietnam toegang hebben tot onderwijs, gezonde voeding en veilig drinkwater. Daarbij is speciale aandacht voor meisjes omdat zij achtergesteld en gediscrimineerd worden en daarom nog minder toegang hebben tot de noodzakelijke basisvoorzieningen. Plan zet zich samen met de deelneemsters in voor een veilige leefomgeving waarin de meisjes kunnen opgroeien tot sterke vrouwen. Via correspondentie met hun sponsorkind worden de deelneemsters de komende jaren op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in de gemeenschap van het meisje. Op deze manier blijven de vrouwen betrokken bij het gebied dat zij in februari bezoeken.

Daphne Bunskoek is al jaren actief als ambassadeur voor Plan Nederland en één van de deelneemsters van Cycle4Girls.  “Ik kijk erg uit naar deze unieke en avontuurlijke kennismaking met Vietnam. Ik roep alle vrouwen in Nederland op mij te vergezellen op deze reis. Spring op de fiets en verander de levens van meiden in Vietnam. Het wordt het avontuur van je leven!”

Aanmelden kan vanaf nu via www.cycle4girls.nl.

Plan Nederland
Plan Nederland is lid van Plan International. Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan doet dit door het uitvoeren van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 50 ontwikkelingslanden. Plan komt wereldwijd op voor betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind. www.plannederland.nl

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind