Zware aardbeving treft Ecuador

18 april 2016

Ecuador is zaterdag getroffen door een aardbeving met de kracht van 7.8 op de Schaal van Richter. Het dodental is opgelopen tot ruim 400 en duizenden mensen zijn gewond. De materiële schade is enorm. Het epicentrum van de aardbeving lag bij de noordelijke kuststad Muisne. Duizenden mensen hebben de afgelopen nachten op straat doorgebracht.

Ecuador earthquake map-hprIn zes Ecuadoraanse provincies is de noodtoestand afgekondigd na de zwaarste aardbeving sinds 1979. In de provincies Manabi en Esmeraldas is de schade het grootst.

Noodhulprespons

Aardbeving EcuadorPlan maakt deel uit van het Humanitarian Country Team waarin de Ecuadoraanse overheid, hulporganisaties en de VN samenwerken na rampen. Plan biedt hulp aan de getroffen kinderen en hun families in de provincies Manabi, Guayas, Los Rios en Santa Elena en zorgt onder meer voor noodhulpkits.

Kinderen zijn zo kwetsbaar bij rampen”, zegt Rossana Viteri, directeur van Plan in Ecuador. “Ze kunnen gewond raken of hun ouders kwijtraken. We houden de situatie dus nauwgezet in de gaten en werken de klok rond om een inventarisatie te maken van de schade en een gecoördineerde respons op poten te zetten. Aardbevingen kunnen essentiële voorzieningen vernielen, zoals waterleidingen, sanitaire voorzieningen en de voedselvoorziening. We hebben geen tijd te verliezen.”

Plan werkt al ruim 50 jaar in Ecuador.

Inspireer je vrienden

De nadruk van Plan’s werk ligt op duurzame ontwikkeling, maar Plan heeft in de loop der jaren ook grote expertise opgebouwd in kindgerichte noodhulp.

Draag bij!

Doneer aan het Noodfonds van Plan

Jouw bijdrage is hard nodig!

Als een natuurramp of geweldsconflict een van de gebieden treft waar Plan werkt, biedt Plan noodhulp en bescherming en draagt bij aan de wederopbouw.

Jouw bijdrage is hard nodig!