Zij maakt het verschil: special over Girl-Power in vakbladen voor ontwikkelingssamenwerking

2 oktober 2013

‘Zij maakt het verschil’ is een magazine van 16 pagina’s vol nieuws en verhalen over de situatie van meisjes, wereldwijd en in Sierra Leone, Girl Power en een dubbelinterview met minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Plan-Nederlanddirecteur Monique van ‘t Hek. Het magazine verschijnt vandaag als bijlage bij One World en Vice Versa, allebei vakbladen over ontwikkelingssamenwerking.

Zij maakt het verschil‘Zij maakt het verschil’ is uitgegeven door de Kinderrechtenalliantie, een samenwerkingsverband van zes organisaties, waaronder Plan Nederland.
De Kinderrechtenalliantie voert in tien landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika het Girl Power-programma, gericht op blijvende verbetering van de rechtspositie van meisjes en jonge vrouwen. Dit programma heeft onder meer als doel onderwijskansen van meisjes te vergroten, economische en politieke participatie te verbeteren en geweld tegen meisjes en jonge vrouwen te bestrijden. Het Girl Power-programma wordt gesubsidieerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Behalve Plan Nederland, bestaat de alliantie uit Child Helpline International, Defence for Children-ECPAT, Free Press Unlimited, International Child Development Initiative (ICDI) en Women Win.

Lees hier ‘Zij maakt het verschil’

Inspireer je vrienden

Downloads

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind