Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

YES: Accenture en Plan helpen Latijns-Amerikaanse jongeren bij het vinden van werk

  • 13 juli 2015

In het kader van het jongerenwerkgelegenheidsprogramma YES (Youth Employment Solutions) stellen Accenture Foundations en Accenture, een wereldwijde organisatie voor Consultancy, technology en outsourcing, 2,9 miljoen euro ter beschikking in geld en pro bono diensten. Samen met Plan verbetert Accenture met het YES-programma de kans op werk voor zo’n 4.000 kansarme jongeren in Brazilië, Colombia en El Salvador. In het programma krijgen de jongeren een beroeps- en life skills-training en begeleiding bij het vinden van een baan. Plan werkt in dit programma samen met opleidingsinstituten en (lokale) werkgevers. In Latijns-Amerika is de werkloosheid onder jongeren vaak drie keer zo hoog als onder volwassenen.

YES-201401-BRA-08-lprAccenture en Plan werken al langer samen aan werkgelegenheid voor jongeren. Sinds 2010 bundelen Plan en Accenture hun expertise om jongeren in Azië te ondersteunen bij het vinden van een baan. Tot nu toe hebben 5.800 jongeren hierdoor vast werk gevonden, in loondienst of door zelf een bedrijf te beginnen.

Goed werk

“Het Youth Employment Solutions-programma opent de deuren voor jongeren om werk te vinden en hun passie te volgen en draagt bij aan de economische bedrijvigheid”, zegt Jill Huntley, directeur van Global Corporate Citizenship bij Accenture. “Ons werk met Plan levert nieuwe inzichten op en maakt het mogelijk bewezen oplossingen op te schalen, zodat meer jongeren banen vinden en economische zekerheid voor de langere termijn.”

Plan is blij met de steun van Accenture. Het YES-programma bouwt voort op het succes van de werkgelegenheidsprogramma’s in Azië en geeft jongeren in Latijns-Amerika de kans in hun levensonderhoud te voorzien.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.