Watersnood in Uttarakhand, Noord-India, eist steeds meer slachtoffers

27 juni 2013

27 juni 2013

Het aantal doden neemt snel toe in Uttarakhand. In De Noord-Indiase deelstaat hebben ernstige overstromingen en modderlawines aan minstens 680 mensen het leven gekost. Naar verwachting zal dat aantal oplopen tot meer dan 5.000. Naar zo’n 22.000 mensen wordt nog gezocht, 90.000 mensen zijn inmiddels gered. Plan India heeft een internationale noodhulpoproep uitgestuurd voor 1 miljoen dollar extra voor noodhulp in het rampgebied.

De schade in Urttarakhand is enorm. De kolkende watermassa’s en modderstromen die door aanhoudende ,moessonregens zijn veroorzaakt, hebben duizenden huizen weggespoeld en wegen en bruggen vernield. Door modderlawines zijn veel wegen geblokkeerd.
Duizenden, mensen worden nog vermist. Onder hen veel pelgrims die op weg waren naar een van de Hindoe-heiligdommen in de regio.

Reddingsteam
Plan heeft in het rampgebied een inventarisatie gemaakt van de schade en de eerste behoeften van de getroffen kinderen en hun familie. In het Plan-programmagebied Uttarkashi zoeken medewerkers van Plan contact met de sponsorkinderen in de getroffen gemeenschappen die nog niet zijn bereikt. Een Plan-team leidt een zoek- en reddingsteam, dat families helpt bij de evacuatie uit het gebied. Regen en slecht zicht maken het werk in het berggebied extra moeilijk.

Kinderen het meest kwetsbaar
Plan werkt nauw samen met de overheid in Uttarakhand en met andere hulporganisaties in een noodhulpprogramma. Plan heeft een internationale oproep uitgestuurd voor 1 miljoen dollar voor extra hulp. Kinderen zijn het meest kwetsbaar in rampsituaties. Behalve het organiseren van voedsel, drinkwater, onderdak en hygiënekits geeft Plan daarom prioriteit aan maatregelen om de kinderen in het rampgebied te beschermen.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind