Waarschuwing: mail over doneren aan Plan Saksham is fraude

15 maart 2016

De afgelopen dagen zijn er e-mails (zogeheten phishing-mails) verstuurd over het zogeheten Saksham-project van Plan Nederland. Het is een poging om donatiegeld weg te sluizen naar een private rekening.

De fraudeurs brengen de website http://plan.saksham.nl/doneren-aan-plan-saksham/ onder de aandacht. Na een uitleg over het Saksham-project in India (waarmee Plan kansarme meisjes en jonge vrouwen een opleiding geeft) staat er :
“Doneren kan door een bedrag over te maken naar DE77 7001 1110 6012 4348 45 onder vermelding van de betalingsreferentie 156424342. Wij vragen u niet meer dan €3,- over te maken. Voor meer kunnen wij u niet graag genoeg bedanken”.

Voor alle duidelijkheid

  • Er is wel een project onder de naam Saksham voor meisjes in India, maar Plan Nederland gebruikt een dergelijk website-adres niet. Dan zou er altijd Plannederland of PlanInternational gehanteerd zijn.
  • Het rekeningnummer is van een bankrekening in Duitsland. We proberen na te gaan van wie deze rekening is en zullen de bank verzoeken de rekening te blokkeren.

Tot nu toe zijn er volgens onze informatie alleen mails gestuurd aan studenten van diverse hogescholen (Hogeschool van Amsterdam, InHolland en Hogeschool Leiden). Mocht u benaderd worden met een dergelijke mail, dan verzoeken wij u dit meteen te melden aan Plan Nederland, via info@plannederland.nl

 

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind