Vice Versa over Girl Power

23 oktober 2015

Keya Ghosh_K9A0751 - kopieHet Girl Power Programma van Plan Nederland, Women Win, Free Press Unlimited, Child Helpline International, Defence for Children-ECPAT en International Child Development Initiatives loopt eind 2015 af. Vier jaar lang bundelden deze zes organisaties in het Girl Power programma de krachten voor een beter leven voor 1,5 miljoen meisjes en jonge vrouwen in tien landen.

In 2011 gingen deze Nederlandse partners van start met subsidie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De afgelopen jaren werkten ze samen in maar liefst tien landen op drie continenten. In Azië (Bangladesh, Nepal en Pakistan), Afrika (Ethiopië, Ghana, Liberia, Sierra Leone en Zambia) en Latijns-Amerika (Bolivia en Nicaragua) werd hard gewerkt aan een mentaliteitsverandering van meisjes zelf – én die van hun omgeving. adolescente meisjes

Adolescente meisjes

Het Girl Power Programma richt zich op het versterken van de positie van adolescente meisjes. De belangrijkste doelstellingen daarbij zijn betere toegang tot onderwijs, bescherming tegen geweld, en het vergroten van politieke participatie en economische kansen.

Vice Versa over Girl Power

Nu het programma ten einde loopt maken de partners de balans op en kijken wat er samen en met behulp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is bereikt. In een speciale editie van de Vice Versa een terugblik en aandacht voor een aantal van de Girl Power projecten, zoals in Nicaragua, waar slachtoffers van geweld worden bijgestaan, kindertelefoons worden ondersteund en vrouwen worden geholpen een eigen inkomen te genereren. Ook geven Kathleen Ferrier, Elisabeth van der Steenhoven, Tweede Kamerlid Roelof van Laar hun visie op Girl Power. Maar er is ook een vooruitblik te lezen over de samenwerking na het Girl Power Programma tussen Plan Nederland, Terre des Hommes en Defence for Children-ECPAT.

Lees hier de speciale Girl Power editie van de ViceVersa (Nederlands) of de editie in het Engels. 

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind