Verwoestingen Haiti onvoorstelbaar

15 januari 2010

Plan Haïti directeur, Rezene Tesfamariam, meldt dat de verwoestingen in het hele land onvoorstelbaar zijn. Het is het ergste dat hij in zijn loopbaan ooit heeft gezien. “Ik zie lijken in de straten van Port-Au-Prince. Ik hoor kinderen roepen die bedolven zijn onder het puin van hun school”.

Toch zijn zij begonnen met het verstrekken van water, voedsel en sanitaire voorzieningen op de verschillende plaatsen in Port-au-Prince en Jacmel waar overlevenden en gewonden van de aardbeving samen stromen.

Communicatie met Haïti blijft als gevolg van de zware aardbeving nog steeds moeilijk. Experts op het gebied van rampen, water en sanitatie, gezondheid en psychosociale hulp van Plan International en Plan Dominicaanse Republiek zijn inmiddels onderweg naar Haïti.

Plan Haïti werkt samen met de United Nations en andere lokale organisaties en heeft dringend vijf miljoen dollar nodig om directe hulp te bieden, maar ook voor de wederopbouw. En vooral ook om kinderen, waaronder veel wezen,  te beschermen tegen ontvoering, uitbuiting en mishandeling.

Help ons om de getroffen kinderen in Haïti te helpen.
Iedere extra bijdrage helpt en is van harte welkom!

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind