Verticale sponsorrun in Haagse Hoftoren voor meisjes in ontwikkelingslanden

2 februari 2014

Plan Nederland organiseert op zondag 6 april voor de eerste keer de Tower Run voor meisjes in ontwikkelingslanden. De deelnemers bestormen de 28 verdiepingen van de Hoftoren in Den Haag en geven meisjes en jonge vrouwen in ontwikkelingslanden met elke beklommen trede de kans ook hogerop te komen. De opbrengst van de Tower Run is namelijk bestemd voor projecten van Plan om meisjes en jonge vrouwen een betere toekomst te geven.

De Tower Run maakt deel uit van Kenau’s vrouwenleger, een multimediaal project van Plan Nederland dat is geïnspireerd op de heldhaftige Kenau Simonsdochter Hasselaar, die in 1572 een vrouwenleger formeerde om de Spaanse bezetter te verslaan. Actrice Monic Hendrickx, die de titelrol speelt in de film ‘Kenau’, is ambassadeur van dit project en doet mee aan de Tower Run.

Monic Hendrickx bezocht projecten van Plan in Zambia en put bij haar run kracht uit de herinnering aan de meisjes die ze daar ontmoette. “Niet naar school durven uit angst voor seksueel geweld. Of niet naar school mogen door een huwelijk of een zwangerschap. In Zambia sprak ik met meisjes en vrouwen die dagelijks vechten voor hun rechten en hun vrijheid. Als aanvoerder van Kenau’s vrouwenleger wil ik die belangrijke strijd steunen.”

Doe mee, vecht mee!
Wil je ook vechten voor de rechten van meisjes en vrouwen in ontwikkelingslanden? Doe dan mee met de Tower Run! Je betaalt 25 euro inschrijfgeld en werft minimaal 75 euro voor de meisjesprojecten van Plan.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind