Toenemende veiligheidsrisico voor kinderen in opvangkampen in Pakistan

30 augustus 2010

30 augustus 2010

Plan start registratie van kinderen om hen te beschermen tegen ontvoering

In de opvangkampen in het Pakistaanse rampgebied nemen de veiligheidsrisico’s voor kinderen steeds meer toe. De eerste gevallen zijn gemeld van ontvoering van kinderen die alleen zijn. En ook de gezondheidsrisico’s voor kinderen nemen toe.

Plan is in de opvangkampen begonnen met de registratie van de kinderen die zonder ouders of verzorgers in de kampen verblijven. Dit voorkomt dat deze kinderen slachtoffer worden van menshandel.
Met het oog op het verbeteren van de gezondheid van de kinderen heeft Plan 25 handpompen geïnstalleerd voor schoon water.
De Verenigde Naties schat dat bijna vier miljoen kinderen grote kans lopen op besmettingen door het vervuilde water. De belangrijkste doodsoorzaken van kinderen die de overstroming hebben overleefd, zijn huidinfecties, diarree en longaandoeningen. De handpompen zorgen er ook voor dat de vluchtelingen zich niet meer met vervuild water hoeven te wassen. Het risico op besmetting met cholera wordt daardoor veel kleiner. Ook met de verstrekking van zeep, handdoeken, tandpasta en tandenborstels draagt Plan bij aan betere hygiëne en minder gezondheidsrisico’s.

Kant-en-klare maaltijden

Plan Pakistan werkt met lokale partners in 96 kampen in zes districten in de provincie Sindh. Plan verstrekt onder meer kant-en-klare maaltijden aan meer dan 280.000 mensen. Er zijn ook speciale maaltijden voor kleine kinderen. De distributie van maaltijden, melk, water en hygiënepakketten zal nog minstens een maand doorgaan. Intussen blijft Plan in de kampen ook speltherapie en andere activiteiten voor de kinderen organiseren. Veel kinderen zijn getraumatiseerd en krijgen speciale begeleiding voor het verwerken van de dramatische gebeurtenissen.

De vluchtelingen in de opvangkampen wacht gespannen af tot zij hun dorp weer kunnen bereiken. De verwachting is nu dat de tentenkampen niet heel lang in gebruik zullen blijven.

Plan steunt in het rampgebied zo’n 100.000 getroffen families, onder meer met onderdak, voedsel, veilig drinkwater en gezondheids- en hygiënekits.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind