Tess Milne maakt een sponsorloop van haar Color Run in Zwolle

27 juni 2013

Amsterdam, 27 juni 2013 – Plan-ambassadeur Tess Milne loopt op 7 juli de door Net5 gepresenteerde Color Run™ in Zwolle. Ze doet niet alleen mee voor de fun, maar wil met haar kleurrijke prestatie ook zoveel mogelijk geld ophalen om meiden in Nepal een betere toekomst te bieden. Tijdens de loop, die bekend staat als the happiest 5k on the planet, wordt aandacht gevraagd voor meiden in ontwikkelingslanden die nu niet de mogelijkheid hebben om hun potentieel ten volste te benutten. Als meisje worden zij gediscrimineerd en achtergesteld. Color Runners kunnen het verschil maken door de run van Tess te sponsoren of door zelf een sponsorloop te initiëren en familieleden, vrienden, collega’s en kennissen aan te sporen geld te doneren. Wie het meeste weet op te halen, maakt kans op mooie prijzen.

Breng kleur naar Nepal
Ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland is de officiële partner van de populaire Color Run™, die in Nederland door Net5 wordt georganiseerd. Vorige maand vond de eerste editie van dit internationale evenement met veel succes plaats in Amsterdam. Op 7 juli wordt park de Wezenlanden in Zwolle getransformeerd tot een kleurrijke en vrolijke locatie voor de tweede editie van deze fun run. De samenwerking met Plan zorgt ervoor dat de Color Runners ook kleur kunnen brengen in het leven van talloze meiden in Nepal, één van de landen waar de traditie van kleurrijke, heilige feesten zijn oorsprong vindt en waar Plan al tientallen jaren actief is.

Hema: het boegbeeld van Zwolle
Bij iedere Color Run™ stelt Plan Nederland een inspirerend verhaal centraal. De 24-jarige Nepalese Hema is het boegbeeld van de Color Run in Zwolle™. Zij neemt deel aan het Savings & Loans-project in Nepal. In dit project sparen een groep meisjes en jonge vrouwen elke maand samen geld. Met elkaar bepalen zij in welke ondernemingen geïnvesteerd wordt. Plan begeleidt de jonge vrouwen bij het opzetten en beheren van de leengroep en biedt hen opleidingen die van pas komen bij het starten van een eigen onderneming. Op die manier krijgen de meiden in Nepal meer inspraak en mogelijkheden om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken voor henzelf en hun omgeving

Toekomstdromen realiseren
Als Dalith, behorend tot de laagste sociale klasse van Nepal, stond Hema buiten de gemeenschap. Er was niemand die haar geld wilde lenen om een naaiatelier te starten, waarmee ze financieel onafhankelijk kon worden. Nu is zij secretaresse van de corporatie van het Savings & Loans-project in haar regio. Ze is daardoor uit haar sociale isolement gebroken en een vraagbaak voor de gemeenschap geworden. Ze studeert en heeft geld kunnen lenen om haar eigen naaiatelier te starten. De vele mannen die nu ineens om haar hand komen vragen, worden door haar ouders resoluut de deur gewezen zodat Hema haar toekomstdromen kan vervullen.

Geluk delen
Sinds 2007 voert Plan wereldwijd de campagne ‘Because I am a Girl’ om de positie van meisjes te verbeteren. Via diverse initiatieven tijdens en rondom het evenement wordt geld opgehaald voor Plan-projecten in Nepal. Deelnemers kunnen onder andere Plan-ambassadeur Tess Milne sponsoren of van hun eigen run een sponsorloop maken. Wie het meeste geld ophaalt, wint een meet & greet met Tess, extra kaarten voor The Color Run™ of een Color Run™ goodiepakket. De actie loopt tot 1 juli 2013.

Tess Milne ketent zich tijdens de run vast aan Plan-ambassadeur en stylist Mika van Leeuwen. Een klein obstakel tijdens de loop, om grote obstakels voor meiden in Nepal weg te nemen.  “Ik heb de kans gekregen om mijn droom om presentatrice te worden waar te maken, maar heel veel meiden in ontwikkelingslanden durven niet eens over hun toekomst te dromen. Tijdens mijn reizen voor Plan heb ik zelf gezien dat investeren in meisjes loont. Ik loop mijn run dan ook voor al die stoere power meiden zoals Hema. Zij kunnen het verschil maken. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor hun gezin en hun gemeenschap. Ik maak een feestje van mijn run. Niet alleen omdat de run een feestje op zich is, maar ook omdat ik weet dat ik met mijn loop in toekomstdromen van meiden in Nepal investeer.”

 

Noot voor de redactie
Giovanca, ambassadeur van Plan Nederland, zal bij de derde Color Run op 4 augustus in Utrecht van haar Color Run een sponsorloop maken. Giovanca is zangeres, model en tekstschrijfster. Haar nieuwe album verschijnt dit najaar.

Interviewverzoeken voor Tess Milne en Giovanca kunnen aan sherien.verkaik@plannederland worden gericht.

Meer informatie over de Color Run op thecolorrun.co.nl en net5.nl

Voor meer informatie:
Plan Nederland
Sherien Verkaik, persvoorlichter Plan Nederland
Tel: 020 549 55 01 / 06 15907222/ E-mail: sherien.verkaik@plannederland.nl

Over Plan Nederland
Plan is een internationale kindgerichte ontwikkelingsorganisatie die zich al 76 jaar inzet om de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden te verbeteren. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes en jongens dezelfde rechten en kansen krijgen, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen. Plan doet dit door het uitvoeren van projecten in 50 ontwikkelingslanden.

Sinds 2007 voert Plan wereldwijd de campagne ‘Because I am a Girl’. Plan vecht met deze campagne voor de rechten van meisjes, werkt aan het uitbannen van schadelijke praktijken als besnijdenis en kindhuwelijk, helpt meisjes weerbaarder te worden en vraagt samen met de VN op Wereldmeisjesdag wereldwijd aandacht voor hun situatie. Het doel is om meisjes de gelegenheid te bieden om hun potentieel ten volste te ontwikkelen, onder andere door voldoende en goed onderwijs te volgen, zodat zij de armoedespiraal voor zichzelf en hun omgeving kunnen doorbreken.

Vaste ambassadeurs van Plan Nederland zijn onder andere Tess Milne, Daphne Bunskoek, Miss Lipgloss, Miss Nine, Giovanca en Annamarie Thomas.
www.plannederland.nl

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind