Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Storm trekt spoor van vernieling door opvangkampen Port-au-Prince

28 september 2010

Minstens zes mensen kwamen om het leven en honderden raakten gewond in de plotseling opzettende hevige storm die afgelopen weekend over de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince raasde. Ook de materiële schade is groot. Zo’n achtduizend tenten werden vernield, waardoor duizenden families opnieuw dakloos zijn. Plan distribueert in de getroffen tentdorpen tentdoek, tenten, matrassen en noodhulpkits.

Door de storm lopen de kinderen in de opvangkampen opnieuw acuut gevaar. Plan waarschuwt ouders onder meer voor gevallen hoogspanningskabels en diepe poelen water. Als gevolg van vernielde wc’s en plassen met stilstaand water is ook het risico op watergerelateerde ziektes weer aanwezig. Plan deelt hygiënekits uit en ziet toe op reparatie van de latrines.

Een hevige aardbeving in januari maakte ruim 1,3 miljoen Haïtianen dakloos. Vele van hen leven sindsdien in tentdorpen in en rond Port-au-Prince.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.