Speak out for Girl Power!

9 december 2015

Zes organisaties houden op donderdagmiddag 10 december het Girl Power Event ‘Speak out for Girl Power’. De bijeenkomst in de Zuiderkerk in Amsterdam vormt het sluitstuk van het vijfjarige Girl Power-programma. Plan-ambassadeur Urmila Chaudhary (voormalig kindslaaf) is een van de hoofdsprekers. De zes samenwerkingspartners binnen dit programma willen met instituties, donoren, partners en beleidsmakers reflecteren, vieren en terug- en vooruitkijken om meisjesrechten wereldwijd te versterken. De zes organisaties hebben het gezamenlijke project zes jaar geleden opgezet om het leven van 1,5 miljoen meisjes en jonge vrouwen in tien verschillende landen te verbeteren.

Girl Power in 10 landen

De doelen waren: een einde maken aan geweld, meer economische zelfstandigheid, grotere betrokkenheid bij het nemen van belangrijke besluiten en het toegankelijk maken van onderwijs voor meisjes en jonge vrouwen. Onder de vlag van het Girl Power-programma zijn een veelheid aan projecten uitgevoerd in Bangladesh, Bolivia, Ethiopiƫ, Ghana, Liberia, Nepal, Nicaragua, Pakistan, Sierra Leone en Zambia. Op het event worden geleerde lessen gedeeld en tools & methods uitgewisseld.

Zes organisaties werken samen

Het Girl Power-programma is een samenwerkingsverband van Nederlandse NGO’s en hun lokale partnerorganisaties, bestaande uit Defence for Children-ECPAT, Child Helpline International, Free Press Unlimited, International Child Development Initiatives, Plan Nederland en Women Win. Het programma is gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het evenement op 10 december duurt van 13.00 tot 17.00 uur en is kosteloos te bezoeken. De voertaal is Engels. Aanmelden kan via deze link (verlopen).

Girl Power Alliance

 

 

Voor meer informatie: Charlotte Smit, persvoorlichter Plan Nederland. Tel: 06 81619414 E-mail: charlotte.smit@plannederland.nl

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 25 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind