Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Snelle internationale actie kan humanitaire ramp in Ethiopië nog voorkomen

Alleen snelle internationale hulp kan voorkomen dat de door El Niño veroorzaakte droogte in Ethiopië uitgroeit tot een humanitaire ramp, waarschuwt Plan. Al meer dan tien miljoen mensen hebben inmiddels voedselhulp nodig.

droogte ethiopieEthiopië is in de greep van de ergste droogte in tientallen jaren. Het aantal mensen dat voedselhulp nodig heeft, stijgt gestaag. Vooral vrouwen en kinderen zijn kwetsbaar. Naar schatting lopen zo’n 400.000 kinderen het risico ernstig ondervoed te raken als ze niet snel te eten krijgen.

 

Gebrek aan voedsel en water

De Ethiopische overheid treft alle mogelijke maatregelen om de impact van de droogte het hoofd ter bieden, maar heeft daarbij internationale steun nodig. Door de droogte zijn de oogsten mislukt en het leven van steeds meer mensen staat op het spel door gebrek aan voedsel en water en dreigende uitbraak van ziekten.
“In de zwaarst getroffen gemeenschappen kunnen mensen nog maar nauwelijks voor zichzelf zorgen”, vertelt Manoj Kumar, directeur van Plan in Ethiopië. “En de situatie wordt dagelijks slechter. Maar als de internationale gemeenschap snel in actie komt, kan een humanitaire ramp nog worden voorkomen.”

Voedselhulp

In samenwerking met de Ethiopische overheid zorgt Plan voor voedselhulp voor ruim 50.000 kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, onder meer in de regio’s Amhara, Oromia en Southern Nations. Ook distribueert Plan meel en olie, geeft gezondheidsvoorlichting aan ouders en traint gezondheidswerkers in de zorg voor ondervoede kinderen.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.