Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Situatie voor kinderen in Haïti complex

  • 26 januari 2010

Update 26 januari 2010: De situatie in Haïti is nog steeds nijpend, en de natuur heeft nog meer in petto.

Volgens seismologen kunnen er nog maanden tot zelfs over een jaar  naschokken plaatsvinden. Ook is de regentijd in aantocht. Sinds 12 januari heeft het nog niet geregend. Zware regenval kan tot grote overstromingen en aardverschuivingen leiden. Het risico op epidemiën wordt steeds groter. Op dit moment is er nog maar voor twee tot drie weken voldoende brandstof in het land om noodhulp te verlenen.

Wat doet Plan voor kinderen in deze noodsituatie?
Afgelopen weekend heeft Plan: 385 tenten en 672 ‘family kits’ gedistribueerd in het zuidoosten. Verder bieden we Psychosociale begeleiding in één kamp in het zuidoosten. In Croix des Bouquets hebben we 692 ‘family kits’ gedistribueerd en voeding voor 100 kinderen in een voedingscentrum. Het centrum heeft nu voldoende voedsel voor ongeveer een week.

We brengen in kaart wie welke noodhulp krijgt zodat we efficiënter kunnen werken. Ook trainen we  jongerenleiders in het geven van vooorlichting  over kindbescherming. Het afgelopen weekend heeft het Emergency Response Team de situatie in de officiële en niet-officiële kampen in Croix-des-Bouquets en Jacmel onderzocht. Ze hebben vooral gekeken naar coördinatie en planning van voedseldistributie, en naar veiligheid.

Langzamerhand wordt duidelijk hoe complex de situatie van de kinderen is. Kinderen met HIV krijgen op dit moment geen medicijnen en voeding. Slachtoffers die een amputatie hebben ondergaan, hebben niet alleen psychologische begeleiding nodig maar ook goede prothesen en fysiotherapie.

Meer informatie: www.plannederland.nl/haiti

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.