Schaatsen voor Water 2014 richt zich op sportbeleving

4 april 2014

In november 2014 organiseert Plan Nederland voor de 14e keer een grote landelijke scholierenactie, in samenwerking met de KNSB. Schaatsen voor Water vindt plaats van 10 tot en met 16 november. De opbrengst is bestemd voor (drink)waterprojecten in Zambia. 

Logo_2014_01Voor scholen is er een educatief en sportief lespakket. Hierin wordt de waterproblematiek uitgelegd waarmee kinderen in Afrika te maken hebben en krijgen leerlingen informatie over de schaatssport. Het lespakket bevat ook instructies voor in de gymzaal, als voorbereiding op het evenement. De nadruk ligt dit jaar op sportbeleving en gezondheid is in de actie een verbindende factor. Veilig drinkwater is daarvoor essentieel, net als voldoende bewegen en sport. Nederlandse kinderen komen daarom op een sportieve manier in actie voor veilig drinkwater en een betere gezondheid van hun leeftijdsgenoten in Afrika. Scholen stimuleren door deelname aan deze actie niet alleen de fysieke gezondheid van de leerlingen, maar steunen ook kinderen in Zambia. En – heel belangrijk – ze beleven en onvergetelijke dag op de ijsbaan met hun klas. Scholen kunnen zich nu al inschrijven voor de actie. Kijk hier voor meer informatie.

Grote opbrengst
In 2013 deden ruim 17.000 kinderen van meer dan 200 Nederlandse scholen mee aan de landelijke scholierenactie Schaatsen en Zwemmen voor Water, toen nog met zwemmen erbij. Aangemoedigd door voormalig schaatskampioene Annamarie Thomas, zangeres Monique Smit en zwemkampioenes Inge de Bruin en Ranomi Kromowidjojo zetten de kinderen alles op alles om zoveel mogelijk geld op te halen voor leeftijdsgenootjes in Uganda. En met succes, de opbrengt is tot nu toe 432.578,- euro.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind