Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Ruim € 42 miljoen voor strijd tegen kindhuwelijken, meisjesbesnijdenis, tienerzwangerschap en seksuele uitbuiting

Miljoenen meisjes in ontwikkelingslanden hebben nauwelijks een toekomstperspectief. Zij worden op jonge leeftijd uitgehuwelijkt, raken als tiener zwanger, kampen met de gevolgen van meisjesbesnijdenis of worden seksueel uitgebuit. Het is dus goed nieuws dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken ruim € 42 miljoen subsidie ter beschikking stelt aan programma’s, die de seksuele en reproductieve rechten en gezondheid van meisjes moeten waarborgen.

programma Yes I do tegen kindhuwelijken, meisjesbesnijdenis en tienerzwangerschapPlan is de penvoerder van het programma ‘Yes I Do’, dat genderongelijkheid en de rechteloosheid van meisjes aanpakt, die ten grondslag liggen aan het voortbestaan van meisjesbesnijdenis, kindhuwelijken en tienerzwangerschappen. Het programma loopt van 2016 tot 2020, met activiteiten in Ethiopië, Kenia, Malawi, Mozambique, Zambia, Mali, Sierra Leone, Bangladesh, Indonesië en Pakistan. De Yes I Do-alliantie heeft een subsidie gekregen van ruim 27 miljoen euro voor een periode van vijf jaar. De alliantie bestaat uit Plan Nederland, Amref Flying Doctors, Choice for Youth and Sexuality, Koninklijk Instituut voor de Tropen en Rutgers.

Naar nul

programma Down to Zero tegen seksuele uitbuiting van kinderenSamen met de organisaties Terre des Hommes, Defence for Children/ECPAT, Free a Girl en Icco werkt Plan Nederland samen in de ‘Down to Zero’-alliantie om kindprostitutie uit te bannen in 19 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Het programma ‘Down to Zero: Fighting Commercial Sexual Exploitation of Children’ pakt kindprostitutie aan door kinderen en jongeren in staat te stellen zelf voor hun rechten op te komen, beleid en wet- en regelgeving in de betrokken landen te verbeteren en sociale en politieke verandering te bevorderen. Het programma heeft een looptijd van vijf jaar en krijgt een subsidie van 15 miljoen euro.

Lees hoe Mariana ontsnapte aan seksuele uitbuiting door het ‘Down to Zero’-programma.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.