R4WR: op de fiets van Jakarta naar Amsterdam voor vrouwenrechten

5 september 2014

Begin september stapten vier afgestudeerde jonge vrouwen op de fiets om aandacht te vragen voor de rechten van vrouwen. Stichting Ride 4 Womens Rights (R4WR) gaat in 400 dagen 14.000 kilometer afleggen op twee tandems, van Jakarta naar Amsterdam.

Carlijn Bettink, Sophie van Hoof, Lidewij Ponjee en Monique van der Veeken van R4WR geloven dat ze zelf de verandering zijn die ze graag willen terugzien in de wereld. Daarom bewandelen zij als jonge vrouwen niet de gebaande paden, maar proberen met hun verworven kennis een verschil te maken door de term vrouwenrechten een jonge en frisse invulling te geven. Met hun project willen zij vrouwenrechten onder de aandacht brengen en tegelijkertijd leeftijdsgenoten in Nederland inspireren om zich ook in te zetten voor een betere wereld.

Projecten bezoeken

R4WR wil bewustwording op gang brengen door op hun lange tocht vrouwen aan het woord te laten en projecten te bezoeken van Plan en van CARE International. R4WR brengt verhalen en het bijbehorende beeldmateriaal met blogs en video’s via de social media naar buiten. De vrouwen van R4WR benadrukken daarmee dat vrouwen wereldwijd recht hebben op onderwijs, gendergelijkheid en family planning. Het geld dat ze via crowdfunding bij elkaar sparen gaat naar de projecten van beide goede doelen.

R4WR wordt onder meer gesteund door de Postcode Loterij.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind