Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Rapport kindhuwelijken in Bangladesh, Pakistan en Indonesië

Vandaag verscheen een nieuw rapport over kindhuwelijken in Bangladesh, Pakistan en Indonesië; Getting the Evidence: Asia Child Marriage Initiative. Het rapport is gebaseerd op duizenden enquêtes en interviews met ouders, gemeenschapsleiders en kinderen in alle drie de landen. Het is een van de meest uitgebreide enquêtes over kinderhuwelijk in Azië tot nu toe. Het zijn diepgewortelde tradities en gewoontes die jonge meisjes tot een huwelijk dwingen.

KindhuwelijkenHet rapport beschrijft in detail de onderliggende oorzaken van kinderhuwelijken en geeft een aantal aanbevelingen om kindhuwelijken in de praktijk tegen te gaan.

Dit onderzoek van Plan toont aan dat het aantal jonge kinderen dat moet trouwen, met name meisjes, schrikbarend hoog is in de onderzochte gebieden in Bangladesh, Pakistan en Indonesië.

Meisjes, vaak veel jonger dan 15, hebben de grootste kans te moeten trouwen. Ze hebben geen keuze, nee zeggen is geen optie.

Kindhuwelijken zijn een vorm van misbruik, die levenslange consequenties hebben voor de meisjes die er slachtoffer van zijn. Plan doet er daarom alles aan om kindhuwelijken uit te bannen. Lees hier wat Plan doet tegen kindhuwelijken.

 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.