Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Plan steunt noodhulp in Vanuatu, Kiribati en Tuvalu na cycloon Pam

Met windstoten van meer dan 300 kilometer per uur heeft cycloon Pam vorige week (13 maart) enorme schade aangericht in de Zuid-Pacifische eilandengroep Vanuatu en de omringende eilandstaten Kiribati en Tuvalu. Hele dorpen zijn weggevaagd, oogsten zijn verwoest en duizenden mensen zijn dakloos. Plan steunt noodhulpactiviteiten in het rampgebied.

Cyclone_PamContentPlan heeft geen programma’s in Vanuatu, Kiribati of Tuvalu, maar gezien de omvang van de ramp en de vele kinderen die zijn getroffen, heeft Plan 1 miljoen dollar ter beschikking gesteld voor noodhulp. Deze fondsen zijn onder meer bestemd voor noodhulpkits, veilig drinkwater en andere noodhulpgoederen. Plan werkt hierbij samen met partners van Plan Australië, die noodhulp bieden in Tuvalu en Kiribati.
“We mogen de kinderen van de Pacific niet vergeten”, zegt Rohan Kent, disaster risk manager van Plan Australië. “Want als altijd bij een ramp, zijn kinderen het meest kwetsbaar en lopen de grootste risico’s. Wij laten hen niet in de steek.”

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.