Plan steunt noodhulp in Vanuatu, Kiribati en Tuvalu na cycloon Pam

19 maart 2015

Met windstoten van meer dan 300 kilometer per uur heeft cycloon Pam vorige week (13 maart) enorme schade aangericht in de Zuid-Pacifische eilandengroep Vanuatu en de omringende eilandstaten Kiribati en Tuvalu. Hele dorpen zijn weggevaagd, oogsten zijn verwoest en duizenden mensen zijn dakloos. Plan steunt noodhulpactiviteiten in het rampgebied.

Cyclone_PamContentPlan heeft geen programma’s in Vanuatu, Kiribati of Tuvalu, maar gezien de omvang van de ramp en de vele kinderen die zijn getroffen, heeft Plan 1 miljoen dollar ter beschikking gesteld voor noodhulp. Deze fondsen zijn onder meer bestemd voor noodhulpkits, veilig drinkwater en andere noodhulpgoederen. Plan werkt hierbij samen met partners van Plan Australië, die noodhulp bieden in Tuvalu en Kiribati.
“We mogen de kinderen van de Pacific niet vergeten”, zegt Rohan Kent, disaster risk manager van Plan Australië. “Want als altijd bij een ramp, zijn kinderen het meest kwetsbaar en lopen de grootste risico’s. Wij laten hen niet in de steek.”

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind