Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Plan steunt kinderen in overstroomde Filipijnen

  • 18 januari 2011

18 januari 2011

De Filipijnen zijn getroffen door ernstige overstromingen en modderlawines als gevolg van aanhoudende regen. De ramp eiste tot nu toe 50 levens en treft 1,3 miljoen Filipino’s. Vele van hen zijn dakloos geworden. Noodhulpteams van Plan zorgen voor voedsel, waterzuiveringstabletten en medicijnen voor 13.000 getroffen families in drie provincies.

De overstromingen hebben enorme schade aangericht in 25 provincies in Luzon, Visayas en Mindanao. Huizen zijn op grote schaal vernield, scholen zijn wegegvaagd en oogsten verwoest. Plan werkt samen met de lokale overheid om zo snel mogelijk hulp te bieden aan zoveel mogelijk kinderen en hun familie in de getroffen regio. Voedsel, veilig drinkwater en medicijnen hebben daarbij prioriteit om ziektes te voorkomen.

Ook treft Plan de eerste voorbereidingen voor de wederopbouwfase. De vernielde oogsten zullen de komende maanden een grote impact hebben op de voedselzekerheid en daar moet nu al rekening mee worden gehouden.

Plan werkt sinds 1961 in de Filipijnen en zet zich in voor onder meer inkomensverbetering, beter onderwijs, betere gezondheid en de bescherming van kinderen tegen kinderhandel.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.