Plan start voedselhulp voor vluchtelingenkinderen in Zuid-Sudan

20 augustus 2013

20 augustus 2013

Zo’n 148.000 Zuid-Sudanezen, onder wie veel kinderen, zijn op de vlucht voor het geweld in Jonglei State in Zuid-Sudan, dat sinds maart steeds meer escaleert. Plan heeft een wereldwijde noodhulpoproep gedaan voor 2,5 miljoen dollar om meer vluchtelingen te kunnen ondersteunen.

In samenwerking met het World Food Programme biedt Plan humanitaire hulp aan zo’n 60.000 mensen, vooral vrouwen en kinderen in Dorein, Labarab, Gumuruk en Pibor. Zij krijgen voedselpakketten met sorghum (een graansoort), zout, plantaardige olie en bonen.

Maanden overleefd in de bush
Het oplaaiende geweld tussen de Zuid-Sudanese overheid en rebellerende groepen van Nuer en Murle heeft grote delen van het land vrijwel ontvolkt, omdat de bevolking massaal op de vlucht sloeg. Hulporganisaties moesten hun werk opschorten, maar Plan is een paar weken geleden teruggekeerd om een noodhulpprogramma op poten te zetten. “De situatie is heel ernstig”, zegt Gyan Adhikari, directeur van Plan in Zuid-Sudan. “De meeste mensen zijn halsoverkop weggevlucht zonder iets mee te nemen. Ze hebben maanden overleefd in de bush, zonder eten, zonder veilig drinkwater, zonder onderdak en vaak gewond. We doen er alles aan om de situatie zo snel mogelijk beter te maken voor de kinderen.”

Plan werkt al sinds de onafhankelijkheid in Zuid –Sudan, onder meer aan beter onderwijs, voedselzekerheid en de rechten van kinderen.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind