Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Plan start noodhulp in de Filipijnen na orkaan Melor

Orkaan Melor, die nog steeds over de Filipijnen raast, heeft aanzienlijke schade aangericht. Plan is begonnen met de distributie van noodhulpgoederen aan getroffen families en maakt een inventarisatie van de schade en de hulpbehoefte.

Plan International has started distributing relief items such as water and hygiene kits for 750 families affected by Typhoon Melor in Northern Samar. Assisting communities to access water and sanitation facilities will remain a priority over coming weeks.De harde wind en door de orkaan veroorzaakte modderstromen en overstromingen zorgen opnieuw voor schade in de Filipijnen. Ook in de provincie Noord-Samar, die nog nauwelijks is opgekrabbeld na de verwoestingen die orkaan Haiyan in 2013 aanrichtte. Plan-teams zijn aanwezig en coördineren in samenwerking met de Filipijnse overheid en andere hulporganisaties de distributie van onder meer tenten, hygiënekits, water en gezondheidskits voor baby’s naar de plekken waar de nood het grootste is.

Littekens

Plan International has started distributing relief items such as water and hygiene kits for 750 families affected by Typhoon Melor in Northern Samar. This mother and her baby are waiting for distributions from Plan International.“In de Filipijnen zijn meerdere orkanen per jaar heel gewoon”, zegt Dennis O’Brien, directeur van Plan in de Filipijnen. “De veerkracht en het doorzettingsvermogen van de mensen die daar keer op keer mee te maken krijgen, is echt ongelooflijk. Vooral omdat elke orkaan een spoor van vernieling achterlaat. Er is elke keer schade aan huizen, wegen, scholen en andere gebouwen, maar de immateriële schade is ook vaak groot. Een orkaan laat bij kinderen ook emotionele littekens achter, als ze heel bang zijn geweest, hun huis kwijt zijn of gescheiden zijn van hun familie. De bescherming van kinderen – hun gezondheid, welzijn en veiligheid – is ook nu onze prioriteit.”

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.