Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Plan schiet kinderen te hulp na aardbeving in China

Een aardbeving met een kracht van 6.5 op de schaal van Richter heeft bijna 600 mensen het leven gekost in de Chinese provincie Yunnan. Ruim 2.400 mensen zijn gewond en bijna 230.000 mensen zijn dakloos. De schade is enorm. Meer dan 670.000 huizen zijn beschadigd en minstens honderd scholen, vooral in Ludian County. Plan schiet in het rampgebied de getroffen kinderen te hulp.

Aardbeving China1 201408-CHN-16Plan werkt in het rampgebied samen met de Chinese overheid en andere hulporganisaties. Plan heeft een noodhulpoproep gedaan voor 260.000 dollar voor noodhulpkits voor de kinderen en het inrichten van kindvriendelijke ruimtes, waarin de kinderen veilig zijn, steun krijgen en waar onderwijs wordt gegeven. “Per 1 september start het nieuwe schooljaar, maar met alle vernielde scholen is dat onmogelijk”, zegt Sven Coppens, directeur van Plan in China. “Juist nu, na deze verschrikkelijke aardbeving, is het belangrijk kinderen zo snel mogelijk weer veiligheid en een enigszins normaal ritme te geven. Wij zien erop toe dat de kinderen in de chaos na de ramp niet over het hoofd worden gezien en vangen hen op in onze kindvriendelijke ruimtes.”

Gangbare programma’s

Plan werk al jaren in China, onder meer aan duurzame armoedebestrijding, kindbescherming, beter onderwijs en voedselzekerheid. De gangbare programma’s in de provincie Yunnan gaan gewoon door; de communities waarin Plan werkt zijn niet getroffen door de aardbeving.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.