Plan Nederland krijgt ‘brons’ voor jaarverslag

2 oktober 2014

Plan Nederland is derde geworden in de competitie voor de Transparant Prijs, de jaarlijkse prijs voor het meest transparante, inzichtelijke en onderscheidende jaarverslag in de charitatieve sector. De prijs werd gisteren in Den Haag uitgereikt, met Wakker Dier als winnaar en Red een Kind als runner up.

jaarverslag van Plan Nederland 2012-2013Plan Nederland kreeg van de jury een 8,7 voor het jaarverslag 2012-2013 en een mooie recensie van juryvoorzitter Herman Wijffels: “Plan Nederland verdient een compliment met opnieuw een sterk verbeterd jaarverslag, waarbij online een mooie infographic met samenvatting is opgenomen en een filmpje van 3 minuten.
Plan was vorig jaar de eerste organisatie die het verslag heeft ingericht volgens de richtlijnen van de GRI. GRI is het Global Reporting Initiative over duurzaamheid en is een belangrijke standaard voor duurzame jaarverslagen.”

Stimulans

Plan Nederland is blij met een derde plaats, maar blijft streven naar goud.
Dit jaar dongen 122 grote goede-doelenorganisaties mee naar de Transparant Prijs, die in het leven is geroepen door accountantsbureau PwC als stimulans om jaarverslagen te professionaliseren en de kwaliteit en de transparantie ervan te verbeteren. De Transparant Prijs kan bovendien bijdragen aan positieve beeldvorming over het werk van fondsenwervende organisaties bij een – terecht – kritisch publiek. De Transparant Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Postcode Loterij.

 

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind