Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Plan medewerkers gemobiliseerd voor meer hulp in Haïti

Sinds 1973 is Plan werkzaam in Haíti. Zij is daar één van de grootste ontwikkelingsorganisaties. Plan Haíti directeur, Rezene Tesfamariam, heeft gemeld dat alle 143 Plan-medewerkers veilig zijn en in de gemeenschappen waar Plan werkt hulp aan het verlenen zijn. Beudet, Cayes-Jacmel, Croix-des-Bouquets, Dolney, Fort-Liberté, Frères, Jacmel, Lavallée, Ouanaminthe en Trou-du-Nord zijn de gebieden die getroffen zijn, net als de hoofdstad van Haíti, Port-au-Prince.

Communicatie met Haíti is als gevolg van de aardbeving (7.2 op de schaal van Richter) nog steeds moeilijk. Plan’s Regionale kantoor in Panama helpt met de noodhulp en stuurt medewerkers naar Haíti om samen met de United Nations en andere lokale organisaties kinderen in nood te helpen. Experts op het gebied van rampen, water en sanitatie, gezondheid en psychosociale hulp van Plan International en Plan Dominicaanse Republiek zullen het team compleet maken.

Tjipke Bergsma, directeur Plan Nederland, roept op om een donatie te doen aan het noodfonds voor de kinderen in Haïti.
‘We moeten de kinderen daar helpen. Haïti is één van de armste landen ter wereld waar de bevolking jarenlang onderdrukt is door interne conflicten. Deze vreselijke natuurramp treft dit land net nu ze met hulp van de UN aan structureel herstel werkten. We moeten nu zorgen dat Plan en andere organisaties genoeg bronnen hebben om de toekomst van kinderen in Haïti veilig te stellen en helpen op te bouwen. Noodhulp en zorgen dat de rechten van kinderen in deze situatie gewaarborgd worden zijn onze prioriteit. Help mee.’

Plan International werkt al sinds 1973 in Haiti.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.