Plan luidt noodklok over voedselcrisis in Niger: ruim 7 miljoen mensen met honger bedreigd

21 juni 2010

De aanhoudende voedselcrisis in het West-Afrikaanse Niger, drijft kinderen uit de rurale gebieden naar de steden om te bedelen of werk te zoeken. Zij lopen een groot risico terecht te komen in de seksindustrie, de drugshandel of ander gevaarlijk werk.

Als gevolg van aanhoudende droogte en mislukte oogsten worden ruim 7 miljoen mensen met hongersnood bedreigd. De voedselcrisis treft vooral de rurale gebieden, waar families vaak geen andere keuze hebben dan hun kinderen naar de steden te sturen, om te bedelen of werk te zoeken. Medewerkers van Plan signaleren vooral in de Nigerese hoofdstad Niamey een instroom van bedelende kinderen. Vooral tieners, maar veel kinderen zijn niet ouder dan tien jaar.

In samenwerking met het World Food Programme verleent Plan voedselhulp in de getroffen gebieden. Tot nu toe heeft Plan 1048.31 ton voeding gedistribueerd in 118 van de meest kwetsbare gemeenschappen.

Ondertussen werkt Plan ook aan een duurzame oplossing van het voedselprobleem in Niger, onder meer met programma’s voor duurzame land- en tuinbouw, de teelt van droogteresistente gewassen, graanbanken, microfinanciering, voedingscentra voor moeders en jonge kinderen en voedselprogramma’s op scholen.

Ook roept Plan wereldleiders op zich te houden aan afspraken van de G8-top van vorig jaar. Daar beloofden de deelnemers een fonds van 20 miljard dollar ter beschikking te stellen aan een nieuwe benadering van voedselzekerheid door middel van kleinschalige, duurzame landbouw.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind