Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Plan Haiti biedt samen met andere organisaties eerste noodhulp

Een zware aardbeving (7.0 op de schaal van Richter) heeft de Caraibische republiek Haïti getroffen. Het epicentrum lag in zee, minder dan 20 kilometer van de hoofdstad Port-au-Prince.

De verbindingen met Haïti zijn nog niet hersteld. De stroom is uitgevallen. De grote persagentschappen vrezen dat er zeer veel slachtoffers zullen zijn. Amateurbeelden, gemaakt met mobiele telefoons laten doden en gewonden zien in de straten van Port-au-Prince en zware schade aan gebouwen. Er wordt naarstig gezocht naar overlevenden. Communicatienetwerken zijn uitgevallen.

Medewerkers van Plan in Haiti hebben gezegd dat de schade enorm is, ook in Jacmel en Croix-des-Bouquets. Ook een Plan kantoor in Port-au-Prince is ernstig beschadigd. Met Plan personeel uit de naburige Dominicaanse Republiek proberen zij zo spoedig mogelijk een humanitair programma te organiseren, samen met andere organisaties ter plaatse. In eerste instantie is 100.000 dollar nodig voor water, voedsel, medicijnen en tijdelijk onderdak voor kinderen en hun families. Daarnaast zal Plan ook zo snel mogelijk psychosociale hulp bieden en extra kindbescherming bieden.

Roger Yates, Plan- manager rampen: ‘Van alle landen in de regio is Haiti het meest kwetsbaar. Het is een extreem arm land en met onze ervaring door andere aardbevingen is de impact door de fragiele infrastructuur nog lang heftig voelbaar.’

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.