Plan gaat geweld aanpakken in vluchtelingenkampen Rwanda

3 juni 2014

In Rwanda leven ruim 75.000 vluchtelingen, vooral uit de Democratische Republiek Congo, verspreid over vijf vluchtelingenkampen. Uit deze kampen komen jaarlijks zo’n 160 meldingen van geweld, vooral tegen kinderen en vrouwen. Op verzoek van de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, start Plan een programma in alle opvangkampen om het geweld aan te pakken.

GBV Rwanda3 200910-RWA-56-lpr_0Het programma van Plan beoogt de vluchtelingen beter te beschermen tegen fysieke agressie, huiselijk geweld, kindermishandeling en verwaarlozing. Meer dan 80 procent van de vluchtelingen zijn vrouwen en kinderen. Onvoldoende onderwijsmogelijkheden, gebrek aan middelen van bestaan, slechte toegang tot geboorteregistratie en onkunde over de rechten van kinderen en vrouwen maken hun erg kwetsbaar voor geweld.

Bij het uitbannen van (seksegerelateerd) geweld in de vluchtelingenkampen put Plan uit jarenlange ervaring en grote deskundigheid op het gebied van kindbescherming en het tegengaan van seksegerelateerd geweld. Plan werkt in het project onder meer samen met de politie en met de UNHCR.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind