Plan en de EU: gezamenlijk programma tegen kindhuwelijken en meisjesbesnijdenis in Tanzania

3 april 2015

Plan en de Europese Unie gaan samenwerken om kindhuwelijken en meisjesbesnijdenis aan te pakken in het Tanzaniaanse Tarime-district. In het tweejarige project werken Plan en de EU samen met de Tanzaniaanse Voetbalfederatie (TFF) en de organisaties Children’s Dignity en Tackle Africa.

Plan en EU tegen kindhuwelijk en meisjesbesnijdenis1 201406-TZA-39-lprGendergelijkheid en empowerment van vrouwen zijn centrale waarden in de Europese Unie en pijlers van ontwikkeling, benadrukte EU-gedelegeerde in Tanzania Filiberto Ceriani Sebregondi bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst. “In het kader van de wereldwijde strategie om geweld tegen kinderen en schadelijke traditionele praktijken aan te pakken, werkt de EU in de frontlinie in het tegengaan van meisjesbesnijdenis en kindhuwelijken.”

Drastisch terugdringen

Het doel van het programma van Plan en de EU is het aantal kindhuwelijken en meisjesbesnijdenissen in het Traime-district drastisch terug te dringen. “Juist in deze regio is dat hard nodig”, zegt Jorgen Haldorsen, Plan-directeur in Tanzania. “Want zowel kindhuwelijken als meisjesbesnijdenis komen hier veel voor.”
Uit een recent bevolkingsonderzoek blijkt dat 55 procent van de meisjes hier trouwt voor ze 18 jaar zijn; 40 procent van de meisjes wordt besneden.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind