Plan deelt hygiëne en preventiekits uit aan families in Haïti

19 november 2010

Plan heeft diverse maatregelen genomen tegen de cholera uitbraak in Haïti. Meer dan 7.500.000 mensen die in gebieden buiten de hoofdstad Port-au-Prince wonen worden met de ziekte bedreigd.

In 100 gemeenschappen zijn teams van Plan mensen voorlichting aan het geven over hygiëne om niet besmet te raken met cholera en om uit te leggen hoe families de symptomen van cholera herkennen en wat men moet doen als de ziekte hen raakt. Kinderen zijn het meest kwetsbaar voor cholera. In 260 scholen worden de hygiëne lessen geïntensiveerd om kinderen te beschermen.

Ook zijn er noodgezondheidscentra ingericht voor patiënten en worden preventiekits met zeep, water, waterzuiveringstabletten en kleine behandelkits uitgedeeld.

Jim Emerson, Country Director van Plan in Haïti, heeft aangegeven dat het ontzettend belangrijk is dat de gebieden buiten Port-au-Prince ook veel medische hulp krijgen: “afgelegen gebieden zijn minder bereikbaar voor medische hulp en gezondheidszorg, maar kan duizenden levens redden.”

Plan heeft de Verenigde Naties en de overheid opgeroepen om meer in actie te komen tegen cholera, ook voor de mensen en speciaal de kinderen die buiten de hoofdstad wonen. “Tijd kan levens redden. Cholera is een agressieve bacterie. Zonder behandeling kunnen mensen binnen 3 uur overlijden. Daarom focust Plan zich nu op een grote voorlichting en educatieprogramma die mensen leert hoe je voorkomt ziek te worden.“, aldus Jim Emerson.