Plan biedt noodhulp in overstroomd Pakistan

20 september 2011

Aanhoudende stortregens bedreigen het leven van duizenden kinderen in zuidelijk Pakistan. Bijna 5,5 miljoen mensen zijn getroffen door de overstromingen. Alleen al in het district Badin zijn een half miljoen huizen door het water weggevaagd of ernstig beschadigd. Plan biedt noodhulp in het rampgebied.

“We maken ons veel zorgen over de veiligheid en gezondheid van kinderen en hun familie in de overstroomde gebieden”, zegt Haider Yaqub, Plans landendirecteur in Pakistan. “We horen dat een groot aantal mensen vastzit in de afgelegen kustdorpen van Badin, zonder mogelijkheid een veilig heenkomen te zoeken naar hoger gelegen terrein.”

Noodhulp

Plan heeft een opvangkamp ingericht voor in elk geval 2.000 vluchtelingen in het district Badin. Noodhulpteams van Plan distribueren gezondheids- en hygiënekits en zorgen voor veilig drinkwater voor meer dan 10.000 mensen in de omringende communities. Plan helpt kinderen bovendien hun traumatische ervaringen te verwerken.

Vorig jaar

Afgelopen jaar werd Pakistan ook al getroffen door een verschrikkelijke watersnoodramp. In de zuidelijke provincie Sindh moesten toen 7,5 miljoen mensen vluchten voor het water en de schade was ongekend. “Onze ervaringen met het verlenen van noodhulp in Sindh, helpen ons nu nog sneller te reageren op de situatie in Badin”, vertelt Yaqub. “Maar we houden allemaal ons hart vast. Het zou zo verschrikkelijk zijn als de situatie zich herhaalt, net nu het leven in veel dorpen weer een beetje normaal begint te worden.”