Personal Protective Equipment en medicijnen in de strijd tegen ebola

1 december 2014

Plan in het journaal

Plan International in het journaal

Er leven ongeveer 2.4 miljoen Liberianen in met ebola besmette gebieden. De Liberiaanse gezondheidssector is overweldigd door de ebola-uitbraak en de acht ebola-behandelcentra in Liberia kunnen de toestroom van patiënten niet aan: het aantal ebola-patiënten is de laatste weken verdubbeld.

Er is dringend behoefte aan meer ebola-behandelcentra en Community Care Centra in Liberia. Omdat er geen plek is voor ebola-patiënten in de huidige, nog functionele gezondheidsvoorzieningen, blijven mensen met ebola thuis, zonder medische hulp en met het gevaar dat het virus zich nog verder verspreid.

Zorg voor ebola-patiënten in Community Care Centers

In samenwerking met het ministerie van Gezondheid en Welzijn gaat Plan zich daarom ook inzetten voor het inrichten van zes Community Care Centers. Met de Community Care Centers neemt de capaciteit toe om ebola-patiënten te behandelen en in quarantaine te stelen, wat verdere verspreiding van ebola voorkomt. Bovendien kunnen patiënten in hun eigen community en in de buurt van hun familie worden behandeld. Elk Community Care Center heeft 15-20 bedden en wordt gebouwd met technische assistentie van de WHO en volgens de eisen en protocollen van het ministerie van Gezondheid en Welzijn.

Medische voorzieningen

Om de Community Care Centers operationeel te maken zijn medicijnen en andere medische voorzieningen noodzakelijk, maar hiervoor is nog geen financiering. Twee zeer belangrijke voorzieningen die moeten worden aangeschaft zijn:

  1. Personal Protective Equipment (PPE’s) voor het medisch personeel voor vier maanden. PPE’s bestaan uit hoofdkapjes, gezichtsmaskers, maskers, herbruikbare rubberlaarzen, herbruikbare schorten, herbruikbare handschoenen, binnenhandschoenen en laarsbeschermers.
  2. Medicijnen voor zes maanden, zoals: antibiotica, paracetamol, ORS en andere basismedicijnen.

Wat kunt u doen om Plan te helpen ebola te bestrijden?

U kunt helpen om de zes Community Care Centers in Liberia zo snel mogelijk operationeel te maken. Plan is nog dringend op zoek naar aanvullende financiering voor de aanschaf van de noodzakelijke medicijnen en Personal Protective Equipment voor de zorgverleners. Help Plan helpen!

Inspireer je vrienden

De nadruk van Plan’s werk ligt op duurzame ontwikkeling, maar Plan heeft in de loop der jaren ook grote expertise opgebouwd in kindgerichte noodhulp.

Draag bij!

Doneer aan het Noodfonds van Plan

Jouw bijdrage is hard nodig!

Als een natuurramp of geweldsconflict een van de gebieden treft waar Plan werkt, biedt Plan noodhulp en bescherming en draagt bij aan de wederopbouw.

Jouw bijdrage is hard nodig!