Pakistan, zes maanden na de ramp

8 februari 2011

Ruim zes maanden na de verwoestende overstromingen in Pakistan werkt Plan nog dag en nacht om de duizenden kinderen in het rampgebied weer een normaal bestaan te geven. Zo opende Plan onlangs een nieuwe kindercentrum, een van de inmiddels 162 veilige plekken waar kinderen kunnen spelen, les krijgen en waar deskundigen kinderen helpen bij het verwerken van hun traumatische ervaringen.

Meteen na de ramp verleende Plan noodhulp aan ruim 300.000 Pakistani, onder meer in de vorm van onderdak, voedsel, veilig water, medische zorg en hygiëne kits. In het getroffen gebied werkt Plan inmiddels ook aan de wederopbouw, met herstel van het onderwijs als een van de prioriteiten. Plan is daarbij extra alert op de onderwijskansen voor meisjes. Een recente survey van Plan in de zwaar getroffen provincie Punjab laat zien dat het aantal kindhuwelijken waarschijnlijk enorm zal toenemen. Ouders die bij de ramp alles zijn kwijtgeraakt, zijn sneller geneigt hun dochters uit te huwelijken. Zonder gerichte maatregelen kan dit ertoe leiden dat duizenden meisjes van school gaan.

Voedseltekort

Hoewel de meeste families in het rampgebied zijn teruggekeerd naar hun communities, hebben zij nog steeds steun nodig. De overstromingen hebben bijna alles vernield en veel families wonen nog in tenten. Plan zorgt voor winterkits, met dekens, matrassen en warme sjaals. Ook bereid Plan voedselhulp voor. Verwoeste oogsten en landbouwgrond zullen naar verwachting resulteren in voedselschaarste in de komende maanden.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind