Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Overstromingen in Noord-India en Nepal: Plan biedt noodhulp

20 juni 2013

Teams van Plan werken de klok rond om noodhulp te organiseren in Nepal en de Noord-Indiase provincie Uttarakhand. Aanhoudende moessonregens hebben daar ernstige overstromingen en modderlawines veroorzaakt. De schade is enorm. Naar schatting 130.000 mensen in India zijn getroffen. In Nepal moesten 2.500 gezinnen hun huis halsoverkop achterlaten. Veel meer mensen zijn gedupeerd door waterschade en geblokkeerde wegen.

Plan inventariseert in het rampgebied de schade en de eerste behoeften van de getroffen kinderen en hun familie. In de Plan-programmagebieden Bardiya in Nepal en Uttarkashi in India zoeken medewerkers van Plan contact met de sponsorkinderen in de getroffen gemeenschappen. Een Plan-team van het programma in Uttarkashi leidt een zoek- en reddingsteam, dat families helpt bij de evacuatie uit het gebied.

Kinderen het meest kwetsbaar
Plan werkt nauw samen met de overheid in Uttarakhand en met andere hulporganisaties om zo snel mogelijk een hulpprogramma op poten te zetten. Kinderen zijn het meest kwetsbaar in rampsituaties. Behalve het organiseren van voedsel, drinkwater en onderdak geeft Plan daarom prioriteit aan maatregelen om de kinderen in het rampgebied te beschermen.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.