Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Overstromingen in Bangladesh

Zware regens in het kielzog van wervelstorm Roanu hebben ernstige overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakt in de Bengalese districten Barguna, Bhola en Chittaggong. Tot nu toe zijn 24 mensen zijn om het leven gekomen; ruim 500.000 mensen moesten worden geëvacueerd.

Overstromingen in BangladeshPlan werkt de klok rond om een inventarisatie te maken van de schade en de behoefte aan noodhulp. Noodhulpgoederen, waaronder huishoud- en hygiënekits, voedselpakketten en water staan klaar voor distributie in de zwaarst getroffen regio’s. Vooral de duizenden kinderen en hun familie die hun huis hebben moeten ontvluchten, krijgen zo snel hulp.

Weerbaarheid bij rampen

Plan werkt sinds 1994 in Bangladesh en voert daar onder meer programma’s uit voor beter onderwijs, betere gezondheidszorg, bescherming tegen schadelijke tradities als kindhuwelijken en weerbaarheid bij rampen. In Bangladesh komen veel wervelstormen voor en het laaggelegen land is heel kwetsbaar voor overstromingen. In het kader van Plan’s programma’s voor disaster preparedness en disaster risk reduction leren kinderen en volwassenen wat ze moeten doen bij een ramp en hoe ze de schade daarvan kunnen beperken.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.